AnKara polisiyeleriyle tanıdığımız Emrah Serbes, bu defa direksiyonu kırıyor ve edebiyatımızda pek de işlenmemiş bir başka meseleye el atıyor. Erkek cocukların enerjik, huzunlu, alengirli dunyasına giriyoruz...
Baba calışıyor, anne ev hanımı, muhafazakÂrlığın kalesi...İşciler, yoksullar, teyzeler, abiler... Kolay ağlayan sert adamlar... Taşra seyrekliği, mahallenin kalabalığı... Kıskanc, gururlu, saf ergenler... Emrah Serbes, cabuk ofkelenen, kolay vazgecen, baştan cıkmış erkek cocukları konuşturuyor... Kederli, insana dokunan komik hikÂyeler bunlar...

"Dizinin dizime değişi, Handan'ın annesi icin bir kelebeğin kanat cırpışıysa benim icin kasırgaydı. Kac sene gecti, hÂl unutmam, gunde en az beş sefer aklıma gelir. Biliyorum bu durumun, kokeni memeden kesildiğim gune kadar uzanan psikolojik nedenleri vardır. Ama bir kadını unutulmaz yapan şey, bir vakitler ona duyulan arzunun şiddetiyle doğru orantılı değil midir? O arzunun kıyısında, gercekleşme olasılığının tam yanı başında, sanki arada başka hicbir engel yokmuş gibi rahat davranabilmekle, kendini o tatlı yanılsamaya kaptırabilmekle doğru orantılı değil midir? Bu olgunun da mı sorumlusu benim mutsuz gecen cocukluğum? Cevap? Yok! Kalırsın oyle..."
Taşrada ve kÂinatta, yapayalnız kalmış erkek cocukların hikÂyesi...

Erken Kaybedenler... Yoldan cıkmış bir neslin manifestosu...

Sayfa Sayısı: 143

Baskı Yılı: 2009

Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Erken Kaybedenler Yazar: Emrah Serbes Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2009 Dil: Turkce Barkod: 9789750506765