Salman Rushdie, bugune kadar pek cok odule layık gorulen, ulkesinin gerceğinden beslenerek evrensele acılan eserleriyle cağdaş edebiyatın en onemli temsilcilerinden biri.
Anlatacak oyle cok hikÂye var ki, bir suru, birbirine gecmiş bir hayatlar olaylar mucizeler yerler rivayetler bolluğu, olanaksızla olağanın son derece yoğun bir karışımı! Ben bir hayat yutucusuyum ve beni tanımak icin, bir tek beni tanımak icin sizin de butun hepsini yutmanız lazım.
15 Ağustos 1947, geceyarısı saat on ikide, Hindistan'ın bağımsızlığının ilan edildiği anda dunyaya gelen Salim Sina, basında ilgi odağı olup Başbakan Nehru tarafından kutlanır. Ancak bu tesaduf, kahramanımız icin beklenmedik sonuclar doğuracaktır. Zira kendisi gibi aynı saat doğmuş bin cocukla telepati kurmak ve tehlikeleri koku alma duyusuyla sezmek yetenekleri bahşedilmiştir kendisine. Bu yolla icinden cıkılmaz bir bicimde ulkesinin tarihine bağlanan Salim, zaman icinde yol aldıkca modern Hindistan'ın zaferlerine, felaketlerine, trajedilerine ve buyuk celişkilerine ayna olur.
Kadim mitlerin gunumuz anlatılarıyla, masalların tarihle birlikte dokunduğu, zengin, eğlenceli ama trajik; aynı anda hem gercekci hem de fantastik bir başyapıt, Geceyarısı Cocukları... XX. yuzyılın en iyi 100 romanından biri...
Sayfa Sayısı: 704
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Geceyarısı Cocukları Yazar: Salman Rushdie Cevirmen: Aslı Bicen Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9789750734410
[h=5]Oduller[/h] Man Booker Odulu