'Hala bir şey cıkmadı... Galiba bu yolu yapmayacaklar. Koylu de bana yardım etmiyor. Pek olu mahluklar... Belki de pek akıllı mahluklar da, boşuna yere uğraşmak istemiyorlar. İcimde hic şevk kalmadı. İnsana birkac kelime ile cevap verseler yine neyse, fakat ne evet, ne hayır!... Sanki bu istidaları ses vermez derin bir kuyuya atmışız.
Akşamları koyun yanı başındaki sırta cıkarak uzakta tozlara bulanıp uzanan yolu seyrediyorum. Bazan tozdan bembeyaz olmuş ve ustune sepetler denkler sarılmış bir kamyon gorunuyor, bir bataklıkta dizlerini kaldırıp indirerek yuruyen bir insan gibi ileri geri sallanarak, yıkılacak gibi olarak, ağır ağır ilerliyor. Bu o kadar uzucu bir manzara ki, tekniğin en son ifadelerinden biri olan bu makine ile dunyanın bu en iptidai yolunun mucadelesini gormemek icin insan gozlerini kapıyor. Bazan koşup yolu avuclarımla duzeltmek, orada hic olmazsa beş on metrelik bir yeri bir 'yol' haline koyarak kendi hisseme duşne vazifeyi yapmış olmak istiyorum.'

'Asfalt Yol' adlı oykuden.

Sayfa Sayısı: 136

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Kitap Adı: Yeni Dunya Yazar: Sabahattin Ali Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2003 Sayfa Sayısı: 136 Dil: Turkce ISBN: 9789750806612