Gayrimeşru, eşcinsel, vejetaryen, solak ve dinle arası limoni:
Leonardo da Vinci 15 ve 16. yuzyıl icin zor bir karakterdi. Ama talep ettiği hoşgorunun karşılığını misliyle verdi.
Dudağı hareket ettiren kasları gormek icin kadavraların yuz derilerini yuzdu ve ardından dunyanın en unutulmaz tebessumunu, Mona Lisa’yı yarattı. Işık ışınlarının korneaya carpışını gozlemledi ve değişken perspektifler kullanarak Son Akşam Yemeği’ni cizdi. Oyunbaz ve saplantılı bir tutkuyla anatomi, fosiller, kuşlar, kalp, ucan makineler, optik, botanik, jeoloji ve silahlar uzerine cığır acıcı calışmalar yuruten Leonardo, beşeri ile temel bilimler arasındaki cizgiyi aşarak sadece gunun Milano ve Floransa’sını buyulemekle kalmadı; onun yolu tum dunyada yaratıcılık ve yenilikciliğin yolu oldu.
Steve Jobs ve Einstein biyografilerinin yazarı Walter Isaacson, insanlık dediğimiz buyuk ailemizin belki de en sıra dışı ferdinin hayatı uzerinden, dunyaya tutkulu bir hayretle yaklaşmanın yaşamı nasıl zenginleştirebileceğini gosteriyor.
Muhteşem… Isaacson yine karmaşık, dev bir karakteri ele alarak onu yakınlık kurabileceğimiz birine donuşturuyor… Baştan sona buyuleyici, ustaca ve tutku dolu.
Kirkus Reviews
Isaacson, Leonardo’nun celişkilerini kullanarak ona insaniyet ve derinlik kazandırıyor.
New York Times
Yıllar icinde Leonardo hakkında cok şey okudum fakat onun yaşamı ve calışmalarının farklı yonlerini tatmin edici şekilde ele alan hicbir kitapla karşılaşmamıştım... Bu kitap onu tum insani yonleriyle gormenize ve onun ne kadar ozel biri olduğunu anlamımıza, Leonardo hakkında okuduğum diğer tum kitaplardan daha cok yardımcı oluyor.
Bill Gates
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Leonardo Da Vinci Yazar: Walter Isaacson Yayınevi: Domingo Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15 x 23 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051981048