"Mademoiselle Albertine gitti!' Istırap, insan psikolojisine, psikoloji biliminden cok daha derinlemesine nufuz eder. Daha bir dakika once, hislerini tahlil ederken, Albertine'le son bir kez goruşmeden, bu şekilde ayrılmanın, en cok istediğim şey olduğuna kanaat getirmiş, Albertine'in bana verdiği hazların vasatlığıyla beni mahrum ettiği hazların bolluğunu karşılaştırıp kendimi cok zeki bulmuş, onu artık gormek istemediğim, sevmediğim sonucuna varmıştım. Oysa, 'Mademoiselle Albertine gitti' sozleri, kalbime oyle bir acı saplamıştı ki, bu acıya pek uzun sure dayanamayacağımı hissediyordum. Benim nazarımda bir hic olduğunu zannettiğim şey, demek ki aslında butun hayatım, her şeyimdi."

Marcel Proust'un dev yapıtının altıncı cildi Albertine Kayıp, tam da Mahpus'un gittiği yerden başlıyor: "Mademoiselle Albertine gitti!" Hizmetci Francoise'ın bu unleminin yankısı, romanı genişleyen halkalarla kuşatıyor: Andree'yle yuzleşme, birbirini izleyen telgraflar, Boulogne Ormanı'ndaki sarışın, birbirini yankılayan Combray ve Venedik... Gelgitin ardından, bir gondol gezintisinde ağır ağır acılan yeni ufuklar.

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 288

Baskı Yılı: 2016

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 245

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Kitap Adı: Albertine Kayıp Yazar: Marcel Proust Cevirmen: Roza Hakmen Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2001 Dil: Turkce Barkod: 9789750803000