İlk kez yayımlandığı 1996’dan beri bir yeraltı klasiği olarak anılan ve sinemaya da aktarılan Dovuş Kulubu, bir anti-utopya oykusunu anlatıyor.

Yaşadığı hayattan nefret eden, olum duşuncesini saplantı haline getirmiş, insani yakınlığı kanser dayanışma gruplarında arayan genc bir adam. Aynı dayanışma gruplarının bir başka mudavimi, toplum kackını bir genc kadın. Ve Tyler Durden; yalanlar ve mutsuzlukla dolu bir dunyaya kendi yontemleriyle saldıran yarı cılgın bir kurtarıcı, baştan cıkarıcı bir intikam meleği. Tyler’ın felsefesine gore, tuketim kulturunun uyuşturucu etkisinden kurtulmanın yolu, fiziksel acıyla tanışarak yeniden doğmaktır. Cok gecmeden, gecenin gec saatlerinde bar bodrumlarında toplanan gizli bir “dovuş kulubu”, ulkenin dort bir yanını saracaktır. Ama Tyler’ın dunyasında sınırlara ve kurallara yer yoktur. Kendi bedenini orseleyen bir muritler ordusu, toplum duzenini ve konformizmi imha etmek uzere Tyler’ın peşine takılır...

Chuck Palahniuk’un ilk romanı, tuketim kulturune, hırs ve ustunluk duygusuna, guzellik idealine ve iş dunyasına zehir zemberek bir eleştiri yoneltiyor. Palahniuk, karanlık bir mizahla desteklediği guclu ve carpıcı uslubuyla, yaşadığımız dunyanın cirkin suretine ayna tutuyor.

Son donemin en ozgun, en sarsıcı romanları arasında sayılan Dovuş Kulubu bir klasik eser duzeyine ulaşıyor...

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Dovuş Kulubu Yazar: Chuck Palahniuk Cevirmen: Elif Ozsayar Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Ebat: 13x20 İlk Baskı Yılı: 2001 Dil: Turkce Barkod: 9789755393223