Usta yazar Ustun Dokmen, Direksiyon adlı romanında, duşunen insanı en cok meşgul eden konuları, ozgurluğu, mutluluğu ve aşkı zekice kurguladığı ve guclu bir uslupla beslediği surukleyici bir yol hikÂyesiyle ele alıyor.
“Ben nicin surekli cember ciziyorum? Gittiğim yol direksiyonuma benziyor. Ben mi ciziyorum cemberi, yoksa birisi mi cizdiriyor? Direksiyonumun patronu kim?”
Ateş, Canbal’a,
“Kuyunun etrafında donen beygirlerin gozlerini, gunu, gece sansın diye mi bağlıyorlar?” diye sordu.
“Yok, gozlerini bağlamalarının asıl sebebi, ileriye gittiğini sanması icindir. Eğer gozleri bağlı olmazsa beygir, aynı noktanın etrafında donup durduğunu anlar, bir sure sonra da durur, donmeyi bırakır. Gozleri bağlı olduğu icin donduğunu fark edemez, cevredeki manzaranın hep aynı kaldığını anlayamaz, surekli ileriye doğru gittiğini zanneder,” dedi.
Dolap beygirinin cemberi zorunludur, ya sizinki?
Aşk ya da iş hayatınızda bazen surekli kendi cemberinizi sağlamlaştırmak yerine, cemberinizin dışına cıkıp dunyadaki yerinizi sağlamlaştırabilirsiniz.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Direksiyon Yazar: Ustun Dokmen Yayınevi: Epsilon Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 184 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051737775