Bir Kuşağı Anlamak, Bir Donemi Anlamaktır.

2000’lerin başından bu yana gorduklerimi kuşaklar uzerinden okumaya calışıyorum. Kuşakları anlamak; gecmişi onurlandırmak, geleceği mumkun kılmak icin fevkalade bir arac. Bir kuşağı anlamak, bir donemi anlamaktır. Bir donemi anladığınızda ise paradigmanın kıskacına sıkışmaktan kurtulursunuz. Ve sizin gibi olmayanları kendinize ait yargılarla değil, onlara ait gerceklerle gormeniz mumkun olur.
Bu mumkun olduğunda ise donuşursunuz. Birey olarak, kurum olarak, toplum olarak… Bu kitabı Z kuşağını anlamak isteyenler ve kuşağın ta kendisi icin yazdım.
Hicbir bebek nankor, kibirli, tembel, yalancı, riyakÂr, hırsız ya da katil olarak gelmez dunyaya. Bebeklikten cocukluğa ve oradan yetişkinliğe gecişteki yolculuk şekil verir iyi insan olma tercihine. Hız ve rekabetle şekillenen ama asla butunlenmeyen, her şeyin fiyatının bilindiği fakat değerinin bilinmediği bu cağda, biz yeni nesil ebeveynler mutlu cocuk yetiştirmek obsesyonuna kapılıyoruz.
Bu nesle iyi bir dunya bırakamıyoruz; dilerim iyi bir nesil bırakıyoruzdur dunyaya...
-Evrim Kuran

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Z-Bir Kuşağı Anlamak Yazar: Evrim Kuran Yayınevi: Mundi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 128 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056956140