Aytmatov'a ilk buyuk şohretini kazandıran Cemile, bir coklarınca en guzel aşk hikÂyesi olarak değerlendirilmiştir. Gercekten de Cemile, aşk ve tabiatın cocuk dikkat ve masumiyetiyle sunulduğu şahÂne bir duygu tablosudur. Ayrıca tore ve cevre şartlarının insan unsurlarıyla ilişkileri acısından da olağanustu bir hikÂyedir.

"İşte şimdi burada, Villon'un, Hugo'nun, Baudelaire'nin Paris'inde, kralların ve devrimlerin Paris'inde, ressamların yuzyıllık Paris'i olmakla ovunen her taşı ya bir tarihi, ya bir efsaneyi hatırlatan şu Paris'te Werther, Bérénice, Antoine ve Kleopatra, Manon Lescaut, Education Sentimentale, Dominique, hepsi birdenbire gozumden duşuverdi. Cunku ben Cemile'yi okudum. Roméo Juliette, Paolo ve Francesca, Hernani ve Dona Sol, artık bunların hicbiri gozumde değil, cunku ben ikinci dunya savaşının ucuncu yılı yazında, 1943 yılının o Ağustos gecesinde Kurkureu vadisinde bir yerde Zahire arabaları ile giden Danyar ve Cemile'ye, bunların hikÂyesini anlatan kucuk Seyit'e rastladım."
-Louis Aragon-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 80

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Otuken Neşriyat
Kitap Adı: Cemile Yazar: Cengiz Aytmatov Cevirmen: Refik Ozdek Yayınevi: Otuken Neşriyat İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051553900