Aramızda bir sessizlik oluyor. Yatış pozisyonumuzu değiştiriyoruz, yorgan hışırdıyor. Başlattığımız tartışma icimde, oncekinden de şiddetli bir bicimde devam ediyor. Traudel'le bu tur konuşmalar yapmaya alışık değilim. Ayrıca, gercekten korkuyorum. Bana gore, bu konuşma bile, cok korktuğum yıkımın gizlice başladığının bir işareti... Şimdi biraz kafa dağıtmayı cok isterdim, ama cinsel birleşmeden sonra televizyonu acmayı ikimiz de kaba buluruz. Fakat burada boyle karanlıkta yatıp duramam da. Yalnızlık normal de, birdenbire ortaya cıkması oyle iğrenc ki.
Surekli hayat uzerine kafa yoran ve bir imge avcısı gibi etrafındaki kucuk ayrıntıları gozlemleyerek mutluluk kırıntıları yakalamaya, bunlara tutunmaya calışan bir adam ic dunyasıyla, hayatla, işiyle iyi kotu idare ederken, bir gun her şey sevgilisinin cocuk sahibi olmak istemesiyle altust oluyor. Dengeler bozulmuş, sorgulama ve hesaplaşma başlamıştır artık…
"Kafka'nın anlatı geleneğini surduren Genazino, titiz ayrıntılarla orduğu romanlarını giderek mukemmelleştiriyor... Bu kitap kucuk bir şaheser."
Jan Burger, Literaturen
"Gundelik hayatın ince ince gozlemlenmesi, mizah duygusu, sıradanlığı evrensel bir insanlık durumu olarak yorumlama eğilimi... Genazino'nun tipik ozellikleri."
Ulrich Greiner, Die Zeit
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Mutsuzluk Zamanlarında Mutluluk Yazar: Wilhelm Genazino Cevirmen: Sureyya Turhan Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 144 İlk Baskı Yılı: 2014 Baskı Sayısı: 5. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789755398075