1982 Nobel Edebiyat Odulu'nu de almış olan Gabriel Garcia Marquez'in, dunyanın en buyuk yazarlarından biri olduğunu herkes biliyor. Yazdığı son romanı Benim Huzunlu Orospularım'la yine dunya kitap dunyasının doruğuna oturdu. Yazar, bu kez, doksanını bulmuş cok yaşlı bir gazete koşe yazarının ağzından muthiş bir aşk seruvenini dile getiriyor. Son yılların en guzel aşk romanlarından biri. Buyulu Gercekcilik akımının yaratıcısı bu buyuk ustadan buyuleyici bir roman daha. Kolombiyalı yazar, bu kitapta 90 yaşındaki bir adamla 14 yaşında bir yeniyetmenin ilişkisini anlatıyor...
"Doksanıncı yaşımda, kendime bakire bir yeniyetmeyle cılgınca bir aşk gecesi armağan etmek istedim. Aklıma Rosa Cabarcas geldi, hani şu gizli genelevinde eline bir yenilik gectiğinde hatırlı muşterilerine haber veren kadın. Daha once oyle şeylere ya da onun baştan cıkarıcı mustehcen onerilerinin hicbirine asla kapılmamıştım ama benim ilke sahibi biri olduğuma hic inanmazdı o. AhlÂk da bir zaman sorunudur, derdi, yuzunde hınzır bir gulumsemeyle, gorursun bak...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Benim Huzunlu Orospularım Yazar: Gabriel Garcia Marquez Cevirmen: İnci Kut Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2005 Dil: Turkce Barkod: 9789750742071
[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu