İZMİR'in Seferihisar ilcesinde deprem sonrası oluşan tsunamide boğularak yaşamını yitiren Fatma Ercetin'in (86) cansız bedeni suda suruklenirken, tesadufen o anları cep telefonu ile goruntuleyen torunu Yaşar Ercetin tarafından fark edildi. Goruntu cektiği sırada karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadığını belirten Ercetin, "Babaannemi ceketinden tanıdım. Onu suyun icinde suruklenirken gorunce şok oldum" dedi.
Seferihisar'da meydana gelen 6.6 buyukluğundeki depremin ardından Sığacık'ta meydana gelen tsunamide, yurume gucluğu ceken Fatma Ercetin, sulara kapıldı. Ercetin, sular nedeniyle yaklaşık 100 metre suruklendi. Yaşlı kadının torunu Yaşar Ercetin (29) cadde boyunca dere gibi akan ve derinliği bir metreyi bulan suları cep telefonu kamerasıyla goruntulediği sırada bir kişinin suruklendiğini gordu. Yaşar Ercetin, kısa sure icinde sudan cıkarttığı kişinin babaannesi olduğunu fark edince yıkıldı. Deprem gunu yaşadığı acı olayı anlatan Yaşar Ercetin, "Deprem olduğunda annem onu evden dışarı cıkarmış. Babaannem kapının onune oturmuş. Ben eve geldim. Onları kontrol ettim hepsi sağlıklıydı. Daha sonra evden ayrıldım. Sular yukseldi ve tsunami oldu. Herkes can havliyle kacmaya başladı. O anları cekerken babaannemi gordum. Babaannemi ceketinden tanıdım. Onu suyun icinde suruklenirken gorunce şok oldum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Deniz TOKAT