İZMİR'de merkez ussu Seferihisar ilcesi acıkları olan 6.6 buyukluğundeki deprem sırasında 'Maceracı' isimli balıkcı teknesiyle denizde olan 60 yaşındaki Şerafettin Kutuk, "Depremin ardından gelen tsunami sırasında denizde adeta kıyameti yaşadım. Yaşadıklarımdan sonra denize acılmaya korkuyorum" dedi.
Seferihisar ilcesinin Sığacık Mahallesi'nde yaşayan Şerafettin Kutuk, deprem oncesi balık avlayıp, satmak amacıyla 'Maceracı' isimli teknesiyle limandan denize acıldı. Ağlarını denize atan Kutuk, bu sırada depremin ardından tsunamiye yakalandı. Denizin kabarmasıyla teknesi alabora olmaktan son anda kurtulan ve balık ağları parcalanan Kutuk, hemen limana dondu. Depremden sonra denize acılmayan Kutuk, yaşadığı olayın şokunu uzerinden atamadı. Limana bağlı olan teknesinde parcalanan ağlarını tamir etmeye başlayan Kutuk, tekrar tsunami korkusu yaşadığını, korkuyu atana kadar denize acılmayacağını soyledi.
'KIYAMET KORKUSU YAŞADIK'Şerafettin Kutuk, "Cok depremler gordum ama boylesiyle ilk kez karşılaştım. Balık avlamak icin denize acıldım. Denizin ortasındaydım, ne olduğunu anlamadan once sesler geldi. Sonra da deniz kabarmaya başladı. Teknemin alabora olmasından kurktum. Denizde adeta kıyameti yaşadım, korkunctu. Saniyeler icinde her şey altust oldu. Sonumuz geldi, oleceğiz sandım. Denizin kabarmasının ardından hemen geri dondum. Deniz yukseldiği icin liman su altında idi. Hemen aracıma binip, eşimi evden alıp, yuksek yerlere kactık. Daha sonra limana geldim her yer altust olmuştu. Cok buyuk korku yaşadık" dedi.
'TSUNAMİ KORKUSUNU ATANA KADAR DENİZE ACILMAYACAĞIM'Tsunami sırasında ağlarının parcalandığını, bir cok balıkcının da mağdur olduğunu ifade eden Kutuk, "Balıkcılar mağdur oldu, ağları parcalandı. Ben de tamiratını yapıyorum. Ekmeğimiz bu ağlardan cıkıyor. Ağlar yok oldu, devletimiz bize yardım edecek. Depremden bu yana korkuyorum. Tekrar aynı şeyleri yaşarım korkusuyla denize acılamıyorum. Uzerimdeki korkuyu atana kadar denize acılmayacağım" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ramazan CETİN