Benliğini Arayan Cocuk yazıldığı tarihten bu yana guncelliğini ve etkisini yitirmeyen, benzerleri arasından orijinalliği ve ictenliğiyle sıyrılan onemli bir mesleki ve edebi calışma. Zek geriliği olduğu duşunulen, icine kapanık ve iletişim kuramayan Dibs’in, oyun terapisiyle yeteneklerini adım adım nasıl keşfettiğini, benliğini ararken ortaya cıkan samimi duygularıyla nasıl baş ettiğini, surece bizzat dahil olduğunuzu hissederek okuyacaksınız.
Bir anne baba gercekten istemedikleri halde dunyaya bir cocuk getirirler mi? Peki, o cocuk ana rahmine duştuğu anda bunu hissedebilir mi? Boyle bir aile ortamında bir cocuğun sığınabileceği, kendi ic dunyasından daha guvenli bir yer var mıdır? Gercek terapi kayıtlarından derlenerek yazılmış olan bu kitap, cocukları tanımak, anlamak ve onlara nasıl yaklaşmak gerektiği konusunda hayatınızda yeni ve cok insani bir pencere acacak.
Anne babalar, oğretmenler, oğrenciler ve cocukların eşsiz ic dunyalarını merak eden herkes icin bir başucu kitabı olacağını duşunduğumuz Benliğini Arayan Cocuk, bir cocuk psikolojisi uzmanı eliyle yenilenen Turkce cevirisiyle sizlerle…
“Bence tum cocukların tırmanmak icin kendi tepeleri olmalı. Ve bence tum cocukların gokyuzunde sadece kendilerine ait bir yıldızları olmalı. Ve bence tum cocukların kendilerine ait bir ağacları da olmalı. Bence boyle olmalı…”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Benliğini Arayan Cocuk Yazar: Virginia M.Axline Cevirmen: Misli Baydoğan Yayınevi: Panama Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052221426