Mutfak, sağlıklı arayış ve denemeler icin onu acık bir alan. Geleneksel, cağdaş, uzak, yakın her turden malzemenin ve kişisel deneyimin sağlıklı yemekler hazırlamak icin sunduğu imkÂnlar, sonsuz gibidir. Daha once "Adım Adım 62 Corba" (Turkce ve İngilizce, 2011) adlı kitapta başarılı oneri ve uygulamalarıyla ilgi goren Burak Aziz Suruk ve Cengiz Cakıt, bu kez salatalarıyla okurun ve damak erbabının huzurundalar.

Salata, 19. yuzyıl ortalarından beri eskiye oranla daha cok yer işgal ediyor sofralarımızda ve yemek kitaplarımızda. Yeşilliklerle bezenmiş eski ve geleneksel sofralarda da yenilikci sofralarda da ustaca harmanlanmış ana malzemeleri ve sosuyla salatalar da vazgecilmez oldu. Aslında yemek yanında tuketilir bir yiyecek olarak algılansa da oğunlerinde sofrasına yalnız salata ile oturan ve onu ana yemek olarak kabul eden cok insan var.

Genc ve başarılı aşcılar Suruk ve Cakıt'ın, yerli ve Uzakdoğu kokenli malzemelerle yarattığı cok guzel salatalar, bircok kez denendikten sonra Adım Adım 62 Salata (Turkce ve İngilizce, 2016) adıyla kitaplaştırıldı. Bunların hemen herkesce uygulanabilir tariflerine, Hadiye Cangokce ve Yasemin Dincer-Serenk'in damaklarımızı şenlendiren fotoğraf ve sofra tasarımları eşlik ediyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 136

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Kitap Adı: Adım Adım 62 Salata Yazar: Burak Aziz Suruk , Cengiz Cakıt Editor: M. Sabri Koz Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789750837050