"Benim gazeteciliğe başladığım 1967 yılında Kahraman Bapcum bir efsaneydi. Televizyonun olmadığı yıllarda unutulmaz mac yazıları yazardı. Onun yazılarını okuduğunuz zaman macı seyretmiş gibi olur, o coşkuyu yaşardınız. O eşsiz kalemi ve tertemiz Turkcesiyle macı gazete say­falarında yaşatırdı. Yalnız futbol mu? Orneğin atletizm yarışmalarını o kadar canlı anlatırdı ki ipi goğusleyen atletle birlikte koşardınız sanki. Basket macları, gureş karşılaşmaları, yuzme yarışları da oyle... Hepsini okuruna kalemiyle seyrettirirdi Kahraman Bap­cum."
-Tufan Turenc-
"Sporu (Dikkat buyurun, futbolu değil, sporu diyorum) ve Turkceyi en iyi bilen, izlediği spor olayını en iyi anlatan kalemdi Bapcum...
O zamanlar, maclar yazılırdı. Bugun hÂl İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya'da yazıldığı gibi yazılır, okuyan, macın nasıl gectiğini anlardı... Oylece 28 kalemden beşer satırla, imza enflasyonu yaratılmazdı. Bapcum, en guze­lini yazardı... Şiir gibi, şurup gibi... Mac ertesi Milliyet'te Bapcum'u daha once okuyabilmek icin ağabeyimle yarışır­dık. Kapıya konan gazeteyi kim once alacak diye…"
-Hıncal Uluc-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 296
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Otuken Neşriyat
Kitap Adı: Spor Dunyamızın 45 Yılından Yazar: Kahraman Bapcum Yayınevi: Otuken Neşriyat İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051553078