Zor iştir metafizik... Fiziki sınırlar aşılır. Varlık, varoluş, evrensellik, evrim, neden, uzay, zaman, tanrı gibi kavramlar "ta meta ta fizika" sonsuzuna doğru uzanır. Felsefî hipotezler oluşur yol boyunca. En buyuk tehlike, bu hipotez-marinalarından birinde demir atmak… Gercekleri cozdum sanmak… Bence Ata Nirun, metafizik alanda araştırma yapan isimler icinde bu tehlikeden hep korunagelmiş en seckin isimdir. İncelediği, cozmeye calıştığı konu her ne olursa olsun "Akıl Kapısı"nı (Mentis Ostium) daima acık bırakmıştır. Acalım: İnsanoğlu, duşunme yeteneği ve diyalektik duşunce uretimi sayesinde varlığıyla ilgili ozellikle iki alanda dort temel soruya cevap aramıştır: Neden doğdum?.. Nicin yaşıyorum?.. Ne zaman-nicin-nasıl oleceğim?.. Olumumden sonra hayat var mı?
Oysa, unutulan esas; hicbir donem ve hicbir kimsenin kendisinden sonraki donemlerin bilgilerini genişletmesi ve yanılgılarını duzeltmesi icin yuzdeyuz gecerli bir formul vaaz edemeyeceği gerceğidir. Boyle bir şey, herşeyden once tekÂmul anlayışına aykırı olur. Bu araştırma kitabının gorduğum kadarı ile boyle bir amacı yok. Olamaz da. Tarihciler gecmişi… Yandaş araştırmacılar da geleceği carpıtırlar biteviye… Ruhculuk-Yeniden Dunyaya Geliş, Parapsikoloji-Beşduyu Otesi Algılama ve Ufoloji-Ucandaire gozlemleri gibi konular, henuz ampirik olamasalar da, "Bilimsel cercevede nasıl değerlendirilebilirler?" sorusuna en objektif cevapları veren Ata Nirun olmuş yine. Mentis Ostium - Akıl Kapısı… Girmek isteyenlere acık.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 432
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Wizart Yayınları
Kitap Adı: Ruhlar Yazar: Ata Nirun Yayınevi: Wizart Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786056466793