Işıklar Holding Yonetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, başarılı, ilkeli, vizyoner bir iş adamı olmasının yanı sıra, avcılık sporun av e doğaya tutkuyla bağlı bir avcı… Kendisini "avcılık tutkusu korelmemiş şanslı insanlardan biri" olarak tanımlayan Rıza Kutlu Işık, avcılığa dair butun incelikleri oğrendiği ustası, duayen Galip Nişlioğlu'yla 30 yıl suren dostluğunu ve pek coğunu dunyanın dort bir yanında beraber yaşadıkları av anılarını bizlere aktarıyor.
"Avcıbaşı Galip Reis ve Cırak", sadece yaşadığımız yuzyılın karmaşasından sıyrılıp avcılık yoluyla doğayla ic ice, kusursuz bir ilişki kurmayı secen avcılara değil, av ve avcılığa dair en ufak bir merakı olmadığını duşunenlere de keyifli bir macera yaşatmayı amaclıyor.
Kitapta Afrika'nın unutulmaz gun batışlarından, Kackarlar'a, Toroslar'a, İngiltere ve Belcika'daki av davetlerinden, İsvec'teki muhteşem organizasyonlara keyifli bir gezinti yaparken, Rıza Kutlu Işık'ın samimi ve renkli anlatımıyla, iş dunyasının ekonomiye yon veren isimleriyle beraber avladığı turlu hayvanlara, koleksiyonuna kattığı trofelere, yaşadığı macera ve heyecan dolu anlara ve kurduğu sağlam dostluklara da şahit oluyoruz.
"Avcıbaşı Galip Reis ve Cırak", bize, insanlığın varoluşundan bu yana DNA'mızda kodlanmış atılgan avcıyla yeniden karşılaşıp doğayla aracısız, adrenalin dolu ve samimi bir ilişki kurabilme şansını veriyor.
Bu kitabın geliri, her vatandaşa ve ihtiyac duyulan her yere eğitim ve sağlık hizmeti sunmayı amaclayan Turgut Işık Vakfı'na bağışlanmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 176
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Caretta Yayıncılık
Kitap Adı: Avcıbaşı Galip Reis ve Cırak Yazar: Rıza Kutlu Işık Yayınevi: Caretta Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055169664