"İnsan ismiyle musemma; kim bizi nasıl bilirse biz onun icin oyleyiz. Tarzan Rıfkı, Kız Ali, Cihan yandı Neriman, Aksak Timur!.. Hatırlarsınız, nasıl boburlenerek gezerdik ortaokul koridorlarında ya da saklanacak delik arardık o on beş dakikalık teneffusunde ilk gencliğimizin: "Yahu benim neyim eksik" ya da "Bir vaziyet var galiba, ona gore olayım"...
Cok guzel lakaplarım olmadı benim, daha doğrusu lakap takılacak kadar populer olmadım; hem olumlu hem olumsuz! Ama ucundan takılan, herkesin bilmediği mutevazı lakaplarımı hep sevdim, sevimli kılmaya calıştım kendimce. Nelerdi onlar? "Tarzan"; cunku ceviktim, oradan oraya atlıyordum ama yer tutamıyordum bir mahalle macında. "Caykovski"; ben Beethoven'i tercih ederdim, cunku o sıralar ona takılıyordum, hep 10'du muzikten notum ama gerisi hep spor toto. "Hala"; biraz buyumuştum, seviyordu arkadaşlarım beni kızlı erkekli, ben iclerinden bir kızı seviyordum gizli gizli; onun da mı halası oluyordum?
Neler neleri var insanın hayatta kendisinin cebine koyup gezdirdiği. Karaşın bir nazar boncuğudur belki lakaplarımız, istemeden, kucuk bir cengelli iğneyle yakalarımıza tutuşturulan."
(Tanıtım Bulteninden)
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 160
Baskı Yılı: 2015
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 190
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Ağackakan Yayınları
Kitap Adı: 100 Lakap Alınış Velveleleri İle Dizi Danışmanı: Tolga Arvas , Tolga Arvas Kapak Tasarımı: Vecdi Ozkan Yayınevi: Ağackakan Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786056582448