Aradan kırk, elli yıl gecmiştir. Şimdi onları tutan eller toprağa karıştı. Hatta o necefler dağılmış, kehrubÂlar yanmış ve mercanlar parcalanmıştır. Fakat hÂl daha onları birer birer şekilleriyle, renkleriyle, kokularıyla, ellerime yayılmış vucutlarıyla o kadar canlı duyuyorum ki, kalbime baksanız onların golgesini orada gorursunuz sanıyorum. Ve hÂl daha her birinin doksan dokuz tanesine karışmış o neş’eler, umitler ve duaları o kadar canlı hatırlıyorum ki, hayatın hakikati karşısında duyduğum ofkeyle, kırılmış kalbimin ustune boynumu bukerek: Yaa?.. diyorum, duaların kerÂmeti gullerin kokusundan daha fazla devam etmiyormuş. Bu tespihlerden bir tanesine bir dua sinmiş ve fÂniliği bir muddet icin de tedavi edecek olanı yok muydu? Bunların hicbiri ciddi değil, bunların hepsi de birer hayÂl miydi?..
Abdulhak Şinasi Hisar
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Tespih-Parmak Uclarındaki Huzur Yazar: Deniz Gursoy Yayınevi: Oğlak Yayıncılık Hamur Tipi: 1. Hamur Sayfa Sayısı: 144 Ebat: 11 x 21 İlk Baskı Yılı: 2006 Baskı Sayısı: 4. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789753295406