8 yıllık bir emeğin sonunda ortaya cıkan bu eserler; Turk mutfağı icin gecmişten gunumuze kopru olurken, gelecek nesillere de bir miras niteliği taşıyor.
Turk edebiyatının buyuk ustalarından Aziz Nesin, hayatı boyunca, oykuden romana, denemeden eleştiriye, oyundan şiire hemen her turde, yeri doldurulamayacak yuzlerce yapıta imza attı. Turk mizahının en carpıcı orneklerini vererek her kesimden, her yaştan geniş bir okur kitlesinin beğenisini kazandı.
Nesin, aydın, uretken ve ozgun bir yazar olduğu kadar, duşuncelerini eyleme donuşturen, bedeli ne olursa olsun duruşundan odun vermeyen bir aktivist olarak yaşadı. Omru boyunca aralıksız calışarak elde ettiği varlığıyla Nesin Vakfı'nı kurdu. Vakıfta yoksul cocuklara sahip cıkarak, onların ezbere dayalı tek tip eğitim yerine, yeteneklerine gore yapıcı, kurucu, yaratıcı, uretici, durust, kendine guvenli, yardımsever bireyler olacak bicimde eğitilmelerini sağladı. Vakıf, Ali Nesin'in başkanlığında varlığını ve faaliyetlerini surduruyor.
Everest Yayınları olarak, usta yazarın doğumunun 100. yılında Tek Ciltte seckisiyle, eserlerinden ornekler vererek onu geniş kitlelere her yonuyle ve en doğru bicimde tanıtabilme amacı taşıyoruz.
İyi ki doğdun Aziz Nesin…
Kalem yapın beni kalem
Şiirler yazan sevi ustune
Olum kararı değil
Olunce yaşamalıyım defne yapraklarında
Sakın ola ki
Silahlarda değil
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 460
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: İc Anadolu Yemekleri Yazar: M. Faruk Bayrak Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051069494