Alex, kuşkusuz birlikte calışma ayrıcalığına eriştiğim buyuk bir oyuncuydu. Mac okuma yeteneği olağanustuydu, zeki ve teknikti, sahada olup bitenleri gozden kacırmıyor ve topa akıl almaz bir kolaylıkla dokunuyordu. Onun futbolu klasik ve rafineydi.
Saha kenarından, sonraki hamlelerini coğu zaman tahmin edemiyordum. Fakat o, ongorusuyle yapılması gerekenleri diğerlerinden once duşunuyordu. Hic kuşkusuz, Brezilya futbolunun en buyuk oyuncularından biriydi. Fakat Dunya Kupası'na katılma fırsatı verilmeyerek adaletsizliğe maruz kaldı. Bence 2002'de Brezilya Milli Takımı'nda yer almalıydı.
Kendisi yıldız olduğu halde, sizi idolleştiren biriyle calışmak pek kolay değildir, fakat sonucta, onun ve kurduğu o guzel ailenin dostu olma hazzına eriştim. Fenerbahce'de onun gibi ornek bir profesyonelle calışmak işimi kolaylaştırmıştı. Takım icin onemini gosterme niyetiyle zaman zaman, ondan cok şey talep ettim. Alex bir liderdi ve takımdan yana aldığı her tutum onemliydi. Daha fazla sorumluluk ustlenmesini hedefleyerek, onu kaptan yaptığımda, hemen sorumluluğu ustlendi ve takıma liderlik yaptı. Turkiye'de birlikte cok mutlu anlar yaşadık.
Alex, tum yaşamını futbola adayarak elde ettiği parlak kariyerini kısa bir sure once sonlandırdı, sıra dışı futbol yıldızlığının, saha dışındaki tavırlarının yanı sıra bencillikten uzak tutumunun şekillendirdiği bir kişiliğe sahipti. Butun bunlar onun futbolculuğunu ve eşsiz kişiliğini daha da belirginleştiriyordu.
Zico, Brezilya Milli Takımı'nda 10 numaralı formayı giydi, uc Dunya Kupası'nda (1978, 1982 ve 1986) oynadı; 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında Fenerbahce'yi calıştırdı.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Alex de Souza Yazar: Marcos Eduardo Neves Ceviren: Halil Beytaş Editor: Kerem Yıldız Yayınevi: İndigo Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x22 İlk Baskı Yılı: 2016 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786059144742