"Siyah Beyaz Yazılar 1 adlı kitabın onsozunde; "İnsanoğlu 'balık hafızalı'dır. Ozellikle yakın gecmiş cok cabuk unutulur" diye yazmıştım. Bu sozumun ne kadar doğru olduğunu, bu kitabı yayına hazırlarken, kitabın editoru kadim dostum, Engin Ağır'la birlikte bir kez daha gorduk. Yazıları okurken, henuz bu sezon oynanmış maclardaki ilginc olayların, gollerin, hakem hatalarının ve yaşanmış diğer olumsuz olayların hafızamızdan kolayca ucup gittiğini fark ettik. Bu sureci yaşarken, kitabı yayınlayarak ne kadar doğru bir iş yaptığımız konusunda icimiz bir kez daha rahatladı. Siyah Beyaz Yazılar-2'nin de, Beşiktaş taraftarlarının kutuphanelerinde, Beşiktaş tarihi ile ilgili yazılmış diğer kitapların yayında yer alacağını umuyorum."

"Pek cok spor yazarı ve yorumcusu, diğer 'buyuk' takımların bu sene kotu yonetildiklerini ve kotu performans gosterdiklerini, Beşiktaş'ın ise bundan yararlanarak şampiyon olduğunu soylediler. Bu soylemlerinin arkasında Beşiktaş'ın şampiyonluğunu onemsizleştirmek cabaları yatıyordu. Oysa kazın ayağı hic de oyle değil. Bu kitabı okumaya başladığınızda Beşiktaş'ın gasp edilen puanlarını, diğer takımlara yapılan 'kıyakları' , futbol icindeki mafyanın komplolarını hatırlayacak ve Beşiktaş'ın elde ettiği başarıları ne kadar cok hak ettiğini goreceksiniz."

Hayri Cem

Sayfa Sayısı: 230

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Kalkedon
Kitap Adı: Siyah Beyaz Yazılar 2 (2008 - 2009 Sezonu Şampiyonluğun Oykusu) Yazar: Hayri Cem Yayınevi: Kalkedon İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786054511471