Ne zaman cocukluğumu duşunsem, gozumde canlanan zamanların coğu yemekle alakalı olur. Kışın sobanın cıtırtısıyla pişen ekmek kadayıfı, baharda yeşeren taze otlarla yapılan borekler, annemin "sirken" corbası, yer sofrasında kesilen makama tıkırtısının ardından pişen keşli dediğimiz cevizli makarna ve daha pek cok anı...
Bugune donuyorum sonra. Aklımda cocukluğumdan kalma anılar ve annelikten edindiğim tecrubelerle en mutlu olduğum anlarda hep mutfaktayım. Her gun yeni tatlar keşfetme hevesimle Makarnanın Kitabı'nı yazmak geliyor aklıma. Hemen yola koyuluyorum; Edirne'den Van'a, Rize'den İzmir'e pek cok lezzet noktasına uğruyorum. Enfes yemeklerimizden makama sosu hatta susu yapıyorum. Hamurlu aşlara ve corbalara şehriyeyle makama katıyorum. Nohutlusundan tavuklusuna, şehriyelerle pilavlar hazırlıyorum. Sebze yemekleri, zeytinyağlılar, etler bir oluyor makarnayla; helva, aşure, sutlacsa bir başka.
Sayfa Sayısı: 350
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Makarnanın Kitabı Yazar: Ebru Omurcalı Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051066530