İşin ozunde motivasyonum basit: Herkesi yenmek istiyorum. Mesele yalnızca kazanmak değil; esas mesele kaybetmemek!

Ekranlardan hayranlıkla izlediğimiz yıldızlar hakkında genel olarak ne duşunuruz ve bizim onlar hakkında taşıdığımız onyargılarımıza karşın işin aslı nedir? Genelde onların şanslı olduklarını, zengin bir ailede doğdukları icin tum kapıların onlar icin acıldığını ve bulundukları yere pek de caba sarf etmeden ulaştıkları yargısına sahibizdir. Peki ya gercek nedir? Sharapova’nın hayat hikÂyesini okuduğumuzda zafere cicekli yollardan değil, engebeli, taşlı yollardan yuruyerek ulaşan bir insanı goruruz karşımızda.

Onun hikÂyesi esas olarak, altı yaşındaki kızının gunun birinde dunyanın en iyisi olacağına yurekten inanan yoksul bir adamın, bu hayal uğruna Rusya’dan ayrılıp kızıyla birlikte cebindeki az bir parayla dilini bilmedikleri bir ulkeye, Amerika’ya gitmesiyle başlıyor.

Azim ve kararlılıkla yurunen yolun sonunda Maria Sharapova, daha on yedi yaşındayken Wimbledon’ı kazanır. On sekizinde dunya sıralamasında bir numaraya yerleşir. Beş kez Grand Slam’de zafere ulaşır. Bu başarılarının yanında yenilgiler ve suclamalarla da karşı karşıya kalan Sharapova boyun eğmeyen karakteri sayesinde her şeye rağmen yoluna devam eder.

Durdurulamaz Sharapova’nın –her ne olursa olsun– kazanma arzusunu gozler onune seren muhteşem bir otobiyografi.

Tenis bir oyun değildir. Bir spor ve bir bulmaca, bir dayanıklılık testidir. Kazanabilmek icin elinizden ne gelirse yaparsınız. Tenis benim duşmanım ve dostum, kÂbusum ve tesellim, yaram ve merhemim.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Durdurulamaz-Şimdiye Kadar Hayatım Yazar: Maria Sharapova Cevirmen: Aslı Guclu Yayınevi: Martı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051868240