"Cilingir, anahtarlarımızı unuttuğumuz zaman kapılarımızı acan ustadır. Cilingir sofrası da kurulduğu zaman mezesiyle, ickisiyle kalpleri acar. Sohbetin anahtarıyla gonlumuz acılır. İşte meze ve sohbet dolu sofralara cilingir sofrası denilmesinin sebebi budur."
-Kiryako Ekmekcioğlu-
Maria Ekmekcioğlu'nun kendi elleriyle hazırladığı benzersiz cilingir sofraları İstanbulluların kalplerinde ayrı bir yere sahiptir. Bu sofralarla olan hikÂyesi de sevgili babasının etkisiyle başlar. Restoranındaki misafirlerine hazırladığı ceşit ceşit mezelerin unu yıllar icinde İstanbul sınırlarını da aşar; bugun Yunanistan'da dahi Rum mutfağı denildiğinde akla gelen ilk isim Ekmekcioğlu'dur.
Maria'nın cocukluğundan beri tattığı leziz Rum mezelerinin tariflerini anılarıyla harmanlamasıyla birlikte ortaya cıkan bu kitap, unutulmuş pek cok tarifi doğru ve orijinal receteleriyle veriyor.
"Yıllardır yaptığım bu mezelerle birbirinden guzel sofralar kurdum. Unutulmayacak anılar biriktirdim. Bu mezelerle susleyeceğiniz masaların sizlere de guzellikler yaşatmasını dilerim. Sohbeti keyifli, mezesi leziz, neşesi bol cilingir sofralarında buluşmak umuduyla…"
-Maria Ekmekcioğlu-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 144
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Kitap Adı: Hatıramdaki Mezeler Yazar: Maria Ekmekcioğlu Genel Yayın Yonetmeni: Senem Davis Kapak Fotoğrafı: Erkin On Sayfa Tasarımı: Derya Balcı Yayına Hazırlayan: Nadide Altuğ Editor: Ahmet Bozkurt Kapak Tasarımı: Engin Beyter Fotoğraflar: Artur Buyuktaşcıyan Yayınevi: İnkılap Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789751036322