EVRENİN BAŞLANGICINDAN UYGARLIĞIN DOĞUŞUNA, BUYULU BİR YOLCULUK
Bir yanda Mısır, Sumer ve Hint metinlerinde "varoluşun kaynağı" olarak sunulan, ezeli ve ebedi ilksel deniz; diğer yanda 21. yuzyıl kozmolojisinin Buyuk Patlama modelindeki kararsız ve kaotik kuantum denizi. İnsan duşuncesi binlerce yıldır asla azalmayan bir ilgiyle "her şeyin ne zaman ve nasıl başladığını" acıklamanın yollarını ararken, modern bilim de gitgide kadim duşuncenin temel kavramlarıyla daha cok yakınlaşıyor.
Ataerkil yapı, sınıflı toplumlar ve organize dinlerin oluşmasından binlerce yıl once, hicbir yuksek teknoloji ya da "gizemli bilgiye" gerek duymaksızın, salt ozgur insan duşuncesi ve sezgileriyle ulaşılan bir kozmolojiyi yeniden keşfediyoruz: İlk cekirdeğini uzerinde yaşadığımız, havasını soluduğumuz topraklarda oluşturan, dogmatizmi tanımamış bir evren anlayışı bu.
Evren bir buyuk Yaratıcı'nın iradesiyle yoktan mı var edildi, yoksa bizi kuşatan bu sistem kendini oluşturma ve donuşturme potansiyelini icinde mi barındırıyor? Yaşam bir "ilahi tasarım" mı, yoksa o dinamik donuşum surecinin evrensel bir urunu mu? Mısır, Sumer, Minos ve Hint duşuncelerini buluşturan ortak zeminin ardında bir "batık kıta" trajedisi mi var, yoksa soz konusu "yitik halka" cok daha yakınlarda bir yerde mi aranmalı? Gobeklitepe'den Catalhoyuk'e uzanan seruvenin isimsiz kahramanları, kulağımıza hangi unutulmuş hikÂyeyi fısıldıyor bugun?
Saklı Tarih uclemesinin bu son kitabında Burak Eldem, evrenin ve yaşamın başlangıcına ilişkin modern kuram ve bulguları kadim ezoterile

Sayfa Sayısı: 416

Baskı Yılı: 2011

Dili: Turkce
Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Kitap Adı: Kozmik Okyanus Yazar: Burak Eldem Yayınevi: İnkılap Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789751031006