Onu uzaktan tanıyanlar icin 27 yaşında eşi vefat etmiş, fabrikator bir babanın ilk cocuğuydu. Benim icin ise her şeyden ote, tamamen kendi olanaklanyla ve kendi hayatını geri plana atarak yetiştirdigi uc cocuğun Annesi’ydi o. Gecirdiği felc sonrası, her koşulda gulmeyi bilen, gamzenin en cok yakıştığı o kadının ve o ağız dolusu kahkahalarının artık olmadığını kabullenmek en zoruydu.
Bu surecte onun icin, onun adına, ondan bir hatıra kalmasını cok istedim. Bana en cok onu hatırlatan ve onun yaparken en cok mutlu olduğu ceşit ceşit yemekleri geldi aklıma. Sofralarımız ve o sofralara bir şekilde kendi elinin lezzetini katmayı bilen annem... Elleri ellerime oyle guzel dokundu ki, bana bıraktığı bu armağanla şimdi kendi sofralarımı renklendiriyorum. Bu kitapla sadece benim değil, sizin sofralarınızda da yer alması dileğiyle...
Anne şefkati ve lezzeti ile donatılmış sofralara...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ferde'nin Mutfağından Akdeniz Yemekleri Yazar: Ferde Turer Yayınevi: Kerasus Hamur Tipi: Kuşe Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltli Barkod: 9786055225551