Futbol ile ilgili arşivlere baktığınızda, musabakaların sadece sonucları, atılan gol sayıları, golleri atanlar, mac kadroları gibi bilgi ve belgelere ulaşırsınız. Ama o macın oncesinde yaşananlar, mac esnasında hakemlerin sonuca nasıl mudahale ettiği, kuluplerin uyguladığı lobi faaliyetleri sonucunda federasyon ve hakemlerin nasıl baskı altına alındığı, sponsorları ve yayıncı kuruluşları memnun etmek icin mac sonuclarına ve lig sıralamasına nasıl etki edildiği gibi konulara arşivlerde rastlayamazsınız. Bu işleri cevirenler her zaman aklanır ve yaptıkları yanlarına kar kalır.
Beşiktaş’ta yoneticilik gorevim sona erdikten sonra Beşiktaş’a dışarıdan hizmet etmenin yollarını araştırıyordum. Yoneticiliğim doneminde yaşadığım olaylar, futbol dunyasının perde arkası oyunlarını gorebilme ve anlayabilme tecrubesi kazanmamı sağladı.
Bu tecrubeyi kullanarak, Beşiktaş’la ilgili yazılmayanları yazmak ve futbolun perde arkasında yaşanılanları tarihe not duşmek gerektiğine inandım. Boylece futbolun sadece elde edilen sonuclardan ibaret olmadığını gostermek istedim.
Siyah Beyaz Yayınevi’nin yoneticisi Murat Kaplan, bu yazıların kitap haline getirilmesinin Beşiktaş’a hizmet olacağını ve bu kitabı yayınlamak istediğini bana bildirdiğinde tereddutsuz kabul ettim. İlk kitabımız olan Siyah-Beyaz Yazılar 1’i, 2008 Mayıs ayında yayınladık. Bu tarihten itibaren de ben yazmaya, Murat Kaplan da basmaya devam ediyoruz. Sağlığım musaade ettiği muddetce de yazmaya devam edeceğim.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Siyah Beyaz Yazılar 4 (2011-2012 ve 2012-2013 Sezonları) Yazar: Hayri Cem Editor: Murat Aydın Doma Kapak Tasarımı: Oğuz Orkun Doma Yayın Yonetmeni: Murat Kaplan Yayınevi: Siyah Beyaz Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16,5 x 24 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786056501500