Dinler tarihi, dinlerin toplum uzerindeki etkileri ve bu etkilerin izleri; kulaktan dolma, eksik, carpık ve yanlış bir şekilde yerleşerek devam etmektedir. Kadim donemlerde dinler bilgeliği ve bilimi temsil ederken, gunumuzde dinler, tam tersi bu konumundan aşağıya cekilmiştir. Bu indiriliş, Sumer Uygarlığı'nın son donemlerinde yani yaklaşık 5-6 bin yıl once başlatılıp, İskenderiye Kutuphanesi'nin yakılması ile devam etmiş ve en sonunda kalan parşomenler ise gomulerek bilgi ortadan kaldırılmıştır. Geriye kalan kırıntı bilginin ise uzeri ortulmuştur. İşte, Apocrypha kelimesi de bundan dolayı literature girmiştir. Bu sonuc, tum insanlığı, gelişim aşamasında olumsuz etkileyerek 'ben'lerini guclendirirken, insÂnlığa golge duşuren bir sonuca taşımıştır.
Son yuzyılda yapılan arkeolojik kazılar ve ortaya cıkarılan tarihi eserler, bunların deşifrasyonu (Sumer, Mısır, Maya ve diğer uygarlıklar) bizlere pek cok konuda gerceği ayırt etme fırsatını da sağlamıştır. İşte Yazar, "Kur'Ân-ı Kerîm'in Apocrypha'sı" adlı eseri, ayrıca bu kaynaklardan da faydalanarak kaleme almıştır. Sonuc olarak, okuyucuya bu bilgi butunluğunu sunarken, pek cok karmaşıklığı netliğe taşımakla birlikte kişisel inisiyatifi kullanımda da serbest bırakmaktadır. Kitap, icerik olarak ilk insanın yaratılışından Sumer tabletlerine; 2012 Maya Kehanetleri'nden "Sur" icerikli ayetlere; kıyametten, Foton Kuşağı'na; Âdem ile Havva'nın yasak elmayı yemesinden oruc geleneğine; cennet ve cehennemin gercekte ne olduğuna; Kuran'da yer alan Kaf, Lam, Mim gibi ozgun kelimelerin Naakal Dili'ndeki acıklamalarının yanında pek cok konu başlığını da icermektedir. Bugune kadar hic değinilmemiş detayları ve bilgileri bu kitapta okuyacağınızı soylemek hic abartılı bir ifade olmayacaktır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kur'an-ı Kerim'in Apocrypha'sı Yazar: Nimet Erenler Gulkoku Yayınevi: CBN Yayıncılık Dil: Turkce Barkod: 9786058823419