"Nesini severim Antalya'nın, dîye duşundum gecenlerde. Nelerini? Pazara gidiyordum yine. (...) Hem yuruyor hem de zihnimde bir liste oluşturmaya calkıyordum. İlk sıraya hangisini koyayım bilemedim. (...) Sokaklarını seviyorum Antalya'nın. Bir de parklarını. Bu kitaba adını veren turunc ağaclarıyla dolu sokaklarımız. Heİe de bahar geldi mi -Şubat sonları, Mart gibi- sokağa cıkmak demek turunc ciceklcriyle parfumlenmek demektir. (...)
Ctvıltılarıyta uyandığını kuşlar, sokağa adım atar atmaz karşıma cıkan Akdeniz, icimi sevincle dolduran cicekler, ağaclar, meyveler... Antalya'da en cok bunları seviyorum. Başka neİer sevdiğimi oğrenmek istiyorsanız onlar da kitabın sayfaları arasında gizli. Bir guzel cay demleyin ya da evde demlemeyi boş verin, soyle guzel manzaralı ve sakince bir cay bahcesine gidin, başlayın okumaya. İciniz biraz ferahlar, yuzunuze derin bir gulumseme yerleşirse sayfalan karıştırırken, biraz iştahınız acılırsa ya da ah şimdi Antalya'da olsam, dedirtebilirscm size, amacıma ulaşmış olurum. Tabii bir de benim Antalya'mı tanıtabildiysem, gorevim tamamlanmış demektir."
Antalya'nın turunc kokan, sağlıklı urunlerle doîup taşan, birbirinden renkli pazarlarında lezzetlerin peşine takılarak, keyifli bir yolculuğa hazır
mi^mız:
Tijen İnaitong, Antalya'yı, Antalya'nın cennet bahcesine benzer pazarlarım, birbirinden leziz, hepsi denenmiş, buyuk bir keyif alarak uygulayacağınız tarifler eşliğinde okurlarıyla paylaşıyor.

Sayfa Sayısı: 216

Baskı Yılı: 2008

Dili: Turkce
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Kitap Adı: Turunc Kokulu Duşler Yazar: Tijen İnaltong Yayınevi: Oğlak Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789753296137