Tolga Baykara'nın Zıpkıncı El Kitabı 1. Basım.
Zıpkıncı El Kitabı'nı hazırlarken yeni başlayacaklara faydalı olabilecek bilgiler sunmaya calıştım. Aslen İstanbulluyum ancak Akdeniz ve Ege bolgelerinde de yaşamış olmamın kazandırdığı tecrubeleri ve birikimleri yazmaya caba gosterdim. "Zıpkınla balık avı nedir?", "Zıpkınla balık avı nasıl yapılır?", "Balık ceşitleri ve ozellikleri nelerdir?" sorularının cevaplarını sizlerle paylaşmak istedim. Gozlemlediğim kadarıyla Turkiye' de balık avcılığı, oltacılık ve balık ceşitleri hakkında yeterli olmasa da dokuman bulmak mumkun. Ancak zıpkıncılık konusunda sevgili Jak Boeno'nun yıllar once yayınladığı eserinden başka kaynak goremedim. Ben de bu konuda literature bir kitap kazandırmak istedim.
Zıpkın avı ile uğraşanlar ve yeni başlayacaklar bilmelidir ki en buyuk destekciniz kendinizsiniz
Kaliteli ve başarılı dalışlar yapmak icin zihnen ve fiziken iyi hazırlanmanız gereklidir. Haliyle akıl ve vucut sağlığı konusunda kendinizi geliştirmeniz, performansınızı da yukarı taşıyacaktır. Zira zıpkın avı, fiziğimizi ve dikkatimizi kullanarak yaptığımız bir spordur. Uykunuzu iyi almalı, gıdanıza dikkat etmeli ve dalıştan iki saat once yemek yemeyi bırakmış olmalısınız. Alkolden, sigaradan ve asitli iceceklerden uzak durmaya calışmalı, mide yanmasına sebep olabilecek mayalı besinler kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Nezle–grip gibi ust solunum yolu rahatsızlıkları yaşadığınız durumlarda kulaklarınız zorlanacağı icin dalıştan uzak durmalısınız. Ozetle, sağlıklı ve dinc olduğunuz zamanlarda suya girmelisiniz. Ancak bundan sonra doğru dalış ekipmanlarını secmek, doğru yeri ve doğru zamanı bulmak iyi bir zıpkın avı icin anlam kazanabilecektir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Zıpkıncı El Kitabı Yazar: Tolga Baykara Yayınevi: Pozitif Basım Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 108 Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056543326