Halil Ozer’in Galatasaray’la ilgili anılarını kitaplaştırdığını duyunca paniğe kapılmadım değil… Cunku Halil Galatasaray’ın icini Galatasaraylılar’dan daha iyi bilen tek gazetecidir. Bu durum zaman zaman yoneticiler arasında espri konusu olmuştu. Bazen yonetim kurulu toplantılarından cıkışta “Yahu ne konuştuk hatırlamıyorum. Halil’i arayalım da anlatsın” derdik. Ya da katılmadığımız yonetim kurullarında ne konuşulduğunu oğrenmek icin en iyi kaynağın Halil olduğunu konuşurduk. Sadece yonetimde değil, takımda, soyunma odasında, Kuruceşme’de, Kalamış’ta ne olup bittiğini kimse Halil Ozer’den iyi bilemez.
Halil iz suren dedektif ustalığı ile herkesle konuşup, parcaları bir araya getirir ve Galatasaray’ın icini dışını cozer.
Kitabında da aynen oyle yapmış.
Ortaya cıkan ise bir spor kulubunun perde arkasında yaşananlar değil, tam bir “thriller” olmuş. Bravo Halil Ozer’e. Bu kitap her Galatasaraylı’nın evinde olması gereken, Galatasaray’ı anlatan bir calışma.
Fatih Altaylı
Bir gun transfer goruşmesine gireceğim. Tam kapıdan iceriye girerken Halil Ozer kulağıma eğilip bana alacağım parayı, mac başını, her şeyi soyledi. Ben inanmadım. İceriye girdim. Goruşme sırasında onerilen rakamlar Halil Ozer’in bana soylediği rakamlarla birebir aynıydı.
Bulent Korkmaz (Galatasaray eski kaptanı)
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Galata Sarayı Efendileri-Son Baskı-Yeni Hikayelerle Yazar: Halil Ozer Yayınevi: Profil Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 288 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057525949