İğne oyası, iğne ile duğumlerin oluşturulması ve farklı farklı duğumlerin birleştirilmesi ile yapılmaktadır. Anadolu' da yuzyıllardır kadınlar genellikle ipek iplikler kullanarak iğne oyaları yapmaktadırlar. Kulturumuzde kendine ozgu olarak bir cok iğne oyası modelleri bulunmaktadır.

İğne oyası ile benim tanışmam ise bundan yaklaşık 30 yıl oncesine dayanmaktadır. Genclik yıllarımda başlayan ilgim, yıllar icinde gunluk yaşamımın onemli kısmını kapsayan bir uğraş haline donuştu. Hem geleneksel motifleri hem de farklı tasarımları zevkle uyguladım. Uc yıldır iğne oyası yapımına ilişkin bilgilerimi iğne oyası oğrenmeye hevesli oğrencilerimle Kutahya Halk Eğitim

Merkezinde paylaşmaktayım. Aynı zamanda oğrencilerimden bir cok yeni şey oğreniyorum ve birbirinden guzel iğne oyalarını onlarla keyifle hazırlıyorum.

Şimdi ise iğne oyasına dair tum bu birikimleri sizlerle paylaşıyor olmanın heyecanı ve mutluluğu icindeyim. Bu kitapta iğne oyası becerilerini geliştirmek isteyenlere hem farklı tasarımlar hem de bu tasarımların nasıl yapılacağına dair acıklamalara sunmaya calıştım. Bu kitabın değerli sanat alanlarımızdan biri olan iğne oyasına yonelik ilgi, sevgi ve becerinizin artmasına katkı sağlaması dileğiyle...
-Firdes Demir-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 96

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Tuva Tekstil
Kitap Adı: Kutahya Yoresi İğne Oyaları Yazar: Firdes Demir Yayınevi: Tuva Tekstil İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055647599