"Sofralarımızda hep dengeli beslenmeye dikkat edilirdi. Nakışlı, kolalı keten ortulerle ve pecetelerle ozenle hazırlanırdı sofralarımız. Genelde gunluk monulerimiz bir corba, bir etli yemek, bir zeytinyağlı, bir de tatlıdan ya da meyveden oluşurdu. Konuklarımız olunca bunlara birkac meze de eklenirdi ama hicbir zaman aşırıya kacılmaz, ceşitlerimiz artmazdı. Kitapta goruleceği gibi yemeklerimizin bir coğu hazırlanması zor olduğu kadar bugun mideler icin de ağır yemekler. Bu kitabı hazırlarken cocukluğumdan aklımda daha doğrusu damağımda kalan tatlara oncelik verdim. Avrupa mutfağından alınmış bazı yemeklere de yer verdim, cunku bunlar annemin sık sık yaptığı yemeklerdi. (...) Bu kitabın yalnızca bir yemek tarifi olmayıp aynı zamanda kaybolmuş bir kulturun bir yonunun belgesi olmasını da istedim. Bana sabırla yardım eden aile hanımlarımıza teşekkur ederim. Onların yardımları olmasa bu kadar tarifi bir araya toplayamazdım. (...) Ailem uzun sure yaşamını değişik ulkelerde surdurmekle birlikte geleneksel değerlerine bağlı kalmış, yemek kulturlerini her gittikleri ulkeye taşımış kişilerden oluşuyordu. Belki de birbirimize duyduğumuz sevgi ve bağlılığın kokeninde bu saygı yatıyor. Ne de olsa yemek, insanın en cok ihtiyac duyduğu değerlerden biri değil mi? Oyleyse bu tariflerden yemek yapanlara kolay gelsin, yiyenlere de afiyet olsun."
(Arka Kapak)

Sayfa Sayısı: 140

Baskı Yılı: 2001

Dili: Turkce
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
Kitap Adı: Annemin Yemek DefteriSelanik Munih, Bruksel, İstanbul Yazar: Esin Eden Yayınevi: Oğlak Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2000 Dil: Turkce Barkod: 9789753293730