Zaman gectikce 'Davetsiz Misafir' benim icin bir televizyon programı olmaktan cıktı. Gittiğim her il, cektiğim her bolum, sıktığım her el, tattığım her aş değiştirdi beni… İşini en iyi şekilde yapmaya calışan bir program sunucusu, sahibinden; Turkiye'min dort bir tarafında anaların, ağaların, bacıların sofralarına konuk olan 'Davetsiz Misafir'e donuştum. Ustalar ile etleri keserken, cıraklarla turkuler soyleyip ocakların başında saatlerce kuzuların pişmesini beklerken, Anadolu kadının hamurlu ellerine suyu dokerken; anladım ki bu program artık bambaşka bir şey olmuştu benim icin…

Daha ilk bolumde bir fındık ağacından ince bir dalı odunc aldım. 'Yaren' dedim ona… Sonrasında elimden bırakamadım nedense… Ozenle cekim arabalarına once onu yerleştirdim, sonrasında kendimi… Zamanla kurudu, sanki boyu bile uzadı ya da bana oyle geldi. Sonra bir kılıf diledim onun icin… Benimle adım adım gelen, soyleşilerime, misafirliğime yarenlik eden dostum icin ozel siyah renkli bir kılıf diktirdim. Gozumden sakınır oldum, kimseye emanet edemedim ki hala edemem. Dedim ya bir deneme, bir televizyon programı olarak başlayan yolculuğum her bolumde, şehirde, adımda bana yepyeni şeyler katmaya başlamış, 'Yaren'le başlayarak zenginleştirmişti hayatımı… Kendimi Yaren'e turkuler soylerken buluyordum bazen…
(Tanıtım Bulteninden)

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 252

Baskı Yılı: 2013

Ciltli:

Sayfa Sayısı: 252

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Yediveren Yayınları
Kitap Adı: Davetsiz Misafir'in Lezzet Yolculuğu Yazar: Turgay Başyayla Yayınevi: Yediveren Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786055394929