"Kadehten kucuk bir yudum alınıp dilin ust arka tarafında damak boşluğunda hapsedilir. Kadeh yerine bırakılıp sağında duran su bardağı alınır ve hapsedilmiş olan rakı bu suyun yardımıyla boğazdan aşağı gonderilir. Ardından hemen bir kucuk lokma mezeyle ağıza yeni bir lezzet tanıştırılır. Bu işlem oyle muntazam aralıklarla devam ettirilir ki saatte bir tek ya da bir bucuk tek rakı icerek ve sarhoş olmadan bol sohbetli iyi bir gece gecirilerek kalkılabilir. Zaten dem erbabının uzun sure icip de aynı dozda cakırkeyiflikle sarhoş olmadan o masaya paylaşanlarla birlikte hayattan keyif almasının sırrı buradadır. Yukarıda anlatılan erbabın ictiği şekildir. Şimdi yeni yetişmeler ve yabancılar, rakıyı yalnızca aperatif icki olarak alanlar bol sulu rakı bulunan kadehten bir kucuk yudum alıp yutmaktadır. Zevk alıyorlarsa kime ne? (...) Rakı masasından nasıl kalkıldığı cok onemlidir. Davranış bicimindeki gevşeme dozuna ve sırasına gore keyif, cakırkeyif, vilisisipit, sarhoş, yuklu, paşazom, zom, kufelik olarak kalkılabilir." Bir ehl-i keyfin cilingir sofrasındaymış gibi yudum yudum okunarak tadına varılacak bir kitap.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Cilingir Sofrasında Rakı Yazar: Deniz Gursoy Yayınevi: Oğlak Yayıncılık Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 15 x 18 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789753293716