Samsun Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkur etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Samsun'a onem verdiğini bir kez daha anladıklarını ifade eden Başkan Demir, bunun buyuk bir artı olduğunu ve yatırımlardan en iyi şekilde istifade edeceklerini kaydetti.
Samsun 7.Olağan İl Kongresi'nde guven tazeleyen İl Başkanı Ersan Aksu, yonetim kurulu uyeleriyle teşkilat toplantısı duzenledi. Omer Halisdemir Cok Amaclı Salonu'nda yapılan toplantıya katılan Samsun Buyukşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, il yonetimini tebrik ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kongrenin cok guzel bir ambiyans ve organizasyonla sona erdiğini dile getiren Başkan Demir, "7. olağan kongremizi yaparken bu arada da sayın Cumhurbaşkanımızı da ağırlamış olduk. Yoğun ve guzel bir gundu. Genclik ve kadın kollarımız muthiş bir performans gosterdi. Orada emeği gecen herkese teşekkur ediyorum. Bu kongre ile tazelenme ve yenilenme gercekleşmiş oldu. Heyecanınızı gorup hissettim. Bu heyecanın da işin ehemmiyetinden kaynaklandığını biliyor, 2001 yılında kurucu il başkanı olarak yaşadığım heyecanı sizinle birlikte yeniden yaşadığımı bilmenizi istiyorum" diyerek, "Yonetimimize yeni gelen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hangi kayıt ve şart altında olursak olalım, ben ozellikle kurucu il başkanlığı huviyetimle hepinizin emeğinin faydalı olması icin yanınızdayım. Bu benim gorevim. Hepimiz kendi isteğimizle buradayız. Arzu olmadan yapamaz, başarılı olamayız. Dolayısıyla yapabileceğimizi de yapma noktasında birlikte hareket etmeliyiz. Bilinc ve dava şuurunu ortaya koyarsak başarılı oluruz. Allah hepimizi yuruduğumuz bu kutlu yolda muvaffak eylesin" dedi.
Samsun'un Turkiye'de de ne kadar onemli bir şehir olduğunu bir kez daha yaşayarak gorduklerinin altını cizen Başkan Demir, "Kongre oncesinde AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Bolge Koordinatoru Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Samsun İl Koordinatoru Trabzon Milletvekili Adnan Gunnar ve bolge illerinden gelen il başkanlarımızla bir araya gelme imkanımız oldu. Samsun'un durumu ve konumu cok farklı. Bircok kongrede heyecan yaşıyorlar ama Samsun'daki heyecanları cok farklıydı. Kongre ve gar acılışından sonra sayın Cumhurbaşkanımız, belediyemizi ziyaret etti. Orada 1,5 saat birlikte olduk. Sohbet ettikten sonra havaalanına kadar beraber gittik. Şehrimizle ilgili arz etmemiz gereken konuları arz ettik. Partinin kurulduğu ilk gunku heyecanını taşıdığına tanıklık ederek Samsun'dan beklentileriyle bizlerin omzuna buyuk bir yuk yukledi. Omuzlarımızdaki yuku ve sorumluluğunu iliklerimize kadar hissediyoruz "diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'a buyuk bir sevgi duyduğuna da değinen Başkan Mustafa Demir, "Butun samimiyetimle soyluyorum. Kurucu il başkanlığımdan bugune kadar Samsun soz konusu olduğunda Sayın Cumhurbaşkanımızın duyarsız kaldığı bir konu hatırlamıyorum. Kendisine bir talep iletildiğinde mutlaka not aldırır ve takip eder. Buna 20 yılda cok şahit oldum. Bu Samsun icin buyuk bir artıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Samsun'a verdiği onemi iyi anlamak lazım. Samsun bundan en iyi şekilde istifade etmeye devam edecek. Ama bu karşılıklıdır. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana Turkiye'de en buyuk gucu veren illerden bir tanesiyiz. Dunyada herhangi bir ulke değiliz. Turkiye'de de Samsun cok onemli bir şehir. Gayretimiz Samsun'dan Turkiye'ye, Turkiye'den de dunyaya yansıyor" ifadelerini kullandı. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı