Anadolu Ajansı (AA) ve Turk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), TİKA'nın Muhabir Eğitim Programı (MEP) kapsamında duzenlenen "Cevrim İci Yeni Nesil Habercilik Eğitim Programı" başladı.
TİKA Eğitim Koordinatorluğu onculuğunde, dunyanın ceşitli ulkelerinden medya temsilcilerine yonelik video konferans yontemiyle duzenlenen programın acılışında konuşan AA Haber Akademisi Muduru Cihangir İşbilir, AA'nın 100 yıllık deneyiminin, Haber Akademisi aracılığıyla dunyanın her yerinden gazeteciler ile paylaşıldığını belirtti.
Eğitimlere bircok farklı ulkeden ciddi ilgi gosterildiğini aktaran İşbilir, "AA'nın habercilikteki başarısı Haber Akademisi eğitimlerine olan ilgiyi de artırıyor. Eğitimlerimizin ileri seviye fazlarını da pandemiden sonra yuz yuze gercekleştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.
TİKA Eğitim Projeleri Koordinatoru Mustafa Haşim Polat da TİKA'nın tarihi, kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
TİKA'nın, Turk insanının vakıf geleneğinin bir yansıması olduğunu dile getiren Polat, bu geleneğin de ihtiyac sahibi herkese ayrım gozetmeksizin kucak acma anlayışından kaynaklandığını ve bu kapsamda calışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.
Programın ilk gunu "Gazetecilikte Gundem ve Kaynak" ile "Multimedya ve İnternet Gazeteciliği" dersleriyle başladı.
21 ulkeden 86 medya temsilcisinin katıldığı ve İngilizce duzenlenen 3 gunluk cevrim ici program, 4 Kasım Carşamba sona erecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Tarhan