İZMİR'deki depremin ardından enkazın altından saatler sonra kurtulan depremzedelerden biri de 16 yaşındaki İnci Okan oldu. Deprem anında kardeşine telefonla ulaşan İdil Okan, konservatuar oğrencisi İnci'nin ilk olarak kemanının kırıldığını soylediğini, enkazdan kurtulduktan sonra da yine ilk olarak kemanını sorduğunu anlattı.
Bayraklı ilcesindeki Rıza Bey Apartmanı enkazından kopeği Fıstık ile cıkarılan İnci Okan'ın tedavisine Ege Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'nde devam ediliyor. Yaklaşık 17 saat enkaz altında kalan ve ona ilk yardım elini uzatan Sağlık Bakanlığı UMKE personeli Edanur Doğan tarafından kurtarılan konservatuar oğrencisi İnci Okan, yoğun bakım servisinde goruştuğu ailesine kemanını sordu. Hastanede bugun ilk kez kardeşini goren İdil Okan, kardeşinin sağlık durumunun stabil olduğunu soyleyerek, "Enkazda bacaklarına moloz duştuğu icin bacaklarında his kaybı var. Ama yarın servise alınabileceği soylendi. Babaannemiz ve eniştemizi kaybettik, dun onların cenazesi vardı. Halam ve kuzenim de hastanede tedavi altında. İnci de bize onları sordu. Merak ediyordu" dedi.
'BİR MUCİZEYİ YAŞADIK TEŞEKKUR EDERİZ'Enkaz altındayken kardeşiyle ilk iletişim kuran kişi olduğunu anlatan Okan, şunları soyledi: "Beni ilk aradığında 'Abla enkaz altındayım kemanım kırıldı' demişti. Ben de 'Sen iyileş hepsi yerine gelir' dedim. Onemli olan onun sağlığı. Orada o gece calışan itfaiye ekipleri, polis, jandarma ve sağlık calışanlarına AFAD personellerine ve onu kurtaran Eda hanıma sonsuz teşekkur ederiz, bir mucizeyi yaşadık. Bundan sonra da iyi olacak."
'KOPEĞİMİZ FISTIK'TAN GUC ALDI'İnci Okan'ın deprem anında evde yalnız olduğunu aktaran İdil Okan, şoyle devam etti: "Babam da 15 dakikalığına bir yere cıkmış. Ben de Ciceklikoy'de oğretmenlik yaptığım okuldaydım. Bulunduğum konumda ben hic hissetmedim. Zemin sağlamdı. Biz de 10 saniye surdu. Ben deprem esnasında İnci'yi aradım. Neredesin dedim, 'Abla ev yıkılıyor ben giriş kapısındayım' dedi. Giriş kapısı yere duşmuş İnci onun ustune cıkmış. Ayaklarının da sanırım ustune portmanto duşmuş. Su bastığını soylemişti onu bildirdik AFAD'a, hemen sular kesildi. Doğalgaz kesildi. Benim telefonum cekiyordu. Saat 17.00'ye kadar mesajlaştık sonra iletişim kesildi. 22.00 gibi tekrar yazdı ben iyiyim abla sesleniyorum, kimse duymuyor' dedi. O sırada arama kurtarma calışması devam ediyordu. Rıza Bey Apartmanında 17 saat icerdeydi. Bir mucize yaşadık, cok zor bir geceydi. İnci'den ses aldığım icin umutsuz olmadım. Yanında kopeğimiz Fıstık vardı. Onun da yanında olduğunu bildiğimiz icin guc aldık. Şu an Fıstık da veteriner de yoğun bakımda. İyi olacağız inşallah."
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Nevra UCKAC