Covid-19 testi pozitif cıkan ve karantina surecinde uygulanan tedaviyle virusu yenen Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, korona virus tedavisinin ardından sağlıklı bir şekilde gorevinin başına dondu. Başkan Guder, "Korona virus alacağımız tedbirlerden daha guclu değildir. Alacağımız tedbirlerle bu illetten hep birlikte kurtulacağımıza inanıyorum" dedi.
23 Ekim gunu boğaz ve eklem ağrıları ile halsizlik şikayetleri uzerine Covid-19 testi yaptırdıktan sonra testi pozitif cıkan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, korona virusu yenerek yeniden sağlığına kavuştu. 10 gunluk ev karantinasının ardından ikinci testi yaptıran ve testi negatif cıkan Başkan Guder, tekrar gorevinin başına dondu. Sağlığına kavuştuğu ilk gun yeniden mesaisine başlayan Başkan Guder, ayağının tozuyla belediyenin saha calışmalarını yerinde inceledi. İlk olarak Battalgazi Belediyesine ait Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Guder, sonrasında ise Fen İşleri Mudurluğu tarafından yurutulen yol yapım calışmalarını ve ucgen parktaki yenileme calışmalarını inceleyerek, birim mudurlerinden bilgiler aldı. Sağlık durumu hakkında da saha calışmaları esnasında bilgiler veren Başkan Guder, "Bu surecte dualarını esirgemeyen herkese şukranlarımı sunarım. Rabbim şifa bekleyen tum hastalarımıza şifalar versin" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder'e yapılan calışmalardan dolayı teşekkurlerini ileten İstiklal Mahallesi Muhtarı Levent Yener, "Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Guder, geleceğimizin teminatı olan cocuklarımız ve vatandaşlarımız icin parkımızda gercekleşen yenileme calışmalarını incelemek uzere mahallemize geldiler ve incelemelerde bulunuyorlar. Cocuklarımızın bir guler yuzu bile bizler icin yeterli. Yapılan bu hizmetlerden dolayı başkanımıza teşekkur ediyorum ve kendisine gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.
"Korona virus, alacağımız tedbirlerden daha guclu değildir"
Sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, "Yakalanmış olduğumuz covid-19 hastalığını cok şukur atlattık. İkinci testimizi de yaptık ve negatif cıktı. 10 gunluk korona virus mucadelesinden sonra testlerimizin negatif cıkmasıyla birlikte bugun tekrardan gorevimize başladık. Sağlığım cok şukur iyi. Halkıma hizmet etmek icin yeniden gorevimin başındayım. Bu surecte halkımızdan her ne kadar uzak kalmak zorunda olsam da belediyecilik hizmetimiz aksamadan devam etti. Bunları karantinada olduğum donemde bizzat takip ettim. Ekiplerimizle birlikte eskiden olduğu gibi yine canla başla ilcemizi en iyi seviyelere taşımak icin gerekli tum calışmaları yapacağız. Bugunde muhtarımızla birlikte Ucgen Park'ta arkadaşlarımızın yapmış olduğu calışmaları inceliyoruz. Burada guzel bir calışma yapılıyor. Calışmalar bittikten sonrada vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Goreve geldiğimizde biz, aşırı miktar da park yapmak yerine ciddi sorun ve sıkıntıların oluştuğu parklarımızda yenileme calışmaları yaparak, vatandaşlarımız tarafından kullanılabilir bir hale getirmek icin calışmalarımızı başlattık. Bu yıl pandemi yılı olmasına rağmen 36 parkımızda yenileme calışmalarımız başladı ve bitiş noktasında getirdik. Amacımız insanlarımızı parklarla buluşturmak. Yapmış olduğumuz calışmalarla bunun karşılığını da gormuş oluyoruz. Tum parklarımızı vatandaşlarımızla buluşturmak adına Battalgazi Belediyesi olarak calışmalarımızı surdureceğiz. 2021 yılı icerisinde parklarımızı rehabilite edip veya ilave edeceğimiz parklarla beraber vatandaşımızın istifadesine sunmuş olacağız. Ozellikle Malatyalı hemşehrilerimden ricam bu donemde sevdiklerinizi surekli goz onunde bulundurun. Hastalığın sizler kadar sevdiklerinizi de etkilediğini ve zor durumda bıraktığını unutmadan hareket edin. Tedavi doneminin ailenizi, dostlarınızı, komşularınızı ve iş arkadaşlarınızı sizden daha fazla etkilendiğini hassaten bilmenizi istirham ediyorum. Eğer bu bilincle hareket edersek hastalığa karşı kazanan biz oluruz. Bu surecte dualarını esirgemeyen gerek telefonla arayarak, gerekse sosyal medyadan gecmiş olsun dileklerini ileten butun herkese şukranlarımı sunarım. Rabbim şifa bekleyen tum hastalarımıza şifalar versin" dedi.
Bu arada Başkan Guder, gectiğimiz gunlerde İzmir'de meydana gelen deprem ile ilgili olarak, "31 Ekim Cuma gunu merkez ussu Ege Denizi'nin Seferihisar acıkları olan 6,6 buyukluğundeki depremin ardından İzmir halkına gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı. Guder, "Oncelikle İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Gozumuz kulağımız İzmir'den gelecek guzel haberlerde. Dun akşam ekiplerimiz minik Elif'imizi enkazdan cıkardılar. Haberini aldık sağlık durumu iyiymiş. Cok şukur. İnşallah daha guzel haberler alırız. Deprem bolgesi bir ulkeyiz. 7 Coğrafi bolgemizin hemen hemen 5 coğrafi bolgesi deprem fay hatlarının bulunmuş olduğu alanlar uzerinde. 24 Ocak'ta Merkez ussu Elazığ olan Malatya'mızda buyuk bir deprem yaşadık. Yaralarımızı kısa surede devlet olarak ve millet olarak sarmaya calıştık. Birlik beraberlik icinde yeniden saralarımızı saracağız" şeklinde konuştu. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı