Tokat'ta bir inşaatın temelinde meydana gelen cokme nedeniyle, iki bina sakinleri evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Tokat'ta Yazıcıoğlu Mahallesinde bulunan konutlarda kentsel donuşum calışmaları kapsamında temel kazısı yapıldı. Kazı yapılan alanda toprak kayması meydana geldi. İnşaat alanın yanında bulunan 3'er katlı 2 binada yaşayanların bir kısmı yaşadıkları korku nedeniyle evlerini boşalttı. Tokat Belediyesi tarafından inşaat alanı muhurlendi. AFAD ekipleri binalarda inceleme yaptı.

"Evimize giriyoruz ama can guvenliğimiz yok"
Bina sakinlerinden Kebire Ay (69), inşaatta calışma yapıldığı sırada evlerinin sallandığını ileri surerek, "Evimize giriyoruz ama can guvenliğimiz yok. Dozer calıştığı zaman evlerimizde sarsıntı meydana geliyor. Gectiğimiz gece deprem oluyor sandım. Geceleri uyuyamıyorum. Binada oturan iki kişi kaldık. Taşınmaya gucumuz yok" dedi.
"İnşaat belediye tarafından durduruldu"
Muteahhit Halil İbrahim Akgul, kentsel donuşum yaptıkları inşaat alanında toprak kayması meydana geldiğini soyledi. Heyelan tehlikesi nedeni ile evlerinden kiraya cıkmak isteyenlere kira yardımı yaptığını belirten Akgul, "Heyelan sırasında rabbime şukurler olsun kimseye bir şey olmadı. İnşaat belediye tarafından durduruldu. Riskli olan binaların da yıkılarak kot seviyesinin duşmesi gerekiyor. O bina sahipleri ile de goruşmelerimiz devam ediyor" dedi.
Kentsel donuşumle riskli binaların yıkılarak daha guzel yapmak icin calıştıklarını ifade eden Akgul, "Bu cevredeki riskli binalar kentsel donuşume girene kadar ayda 800 lira kira yardımı yapmayı taahhut ettim. Elimizden geleni yapmaya calışıyoruz" diye konuştu. - TOKAT
Kaynak: İhlas Haber Ajansı