Malaya Buyukşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri daha hızlı ve etkin hizmet verebilmek icin başlatılan eğitim calışmalarını tamamladı. itfaiye erleri, yangın, kaza ve doğal afetlerden sonra su altında da başarılarını surdurmek istiyor.
Buyukşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekipleri, 2010 yılından bu yana itfaiye dalgıclarının kaynaşması, bilgi ve tecrubenin paylaşılması, olası su kazalarında muşterek faaliyetlerin en sağlıklı ve hızlı bir şekilde organizesi gibi hususlarda daha verimli hizmet vermek amacıyla, Aydın İli Didim Polis Moral Eğitim tesislerinde muşterek eğitimlere katıldı.

Aydın'ın Didim ilcesinde 02 -12 Ekim tarihlerinde duzenlenen/ 2020 Guz Donemi Dalış Eğitim kampına katılan Malatya Buyukşehir Belediyesi İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma ekibi personeli, 12 gunluk kamp eğitimlerini başarıyla tamamladı. Bu eğitimlerde başta arama kurtarma olmak uzere; dalgalı suda yuzme, akıntılı suda kazazede kurtarma, derin dalış, gece dalışı, kurtarma botu kullanma gibi bircok alanda eğitim ve tatbikatlara katılan personeller, eğitim kampını başarıyla tamamladı.
7/24 halkın hizmetinde olan Malatya Buyukşehir Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma ekiplerinin daha verimli ve hızlı bir şekilde olaylara mudahale edebilmesi icin Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan'ın talimatları doğrultusunda gunumuz teknolojisine uygun yeni dalış ekipmanlarının alımı gercekleştirilerek, ekipman bakımından da guclu bir yapıya kavuşturuldu. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı