SAMSUN (İHA) – İlkadım Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısında 4 madde goruşuldu. Korona virusu nedeniyle hayatını kaybeden eski İlkadım Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Muduru Ahmet Onder'in ismi parka verildi.
4 gundem maddesinin goruşulduğu İlkadım Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş başkanlık etti. Gundemde yer alan 3 imar maddesi goruşulmek icin komisyona havale edilirken, 29 Ağustos gunu yakalandığı korona viruse yenik duşen İnsan Kaynakları ve Eğitim Muduru Ahmet Onder'in isminin Kafkas Caddesi uzerindeki bir parka verilmesi maddesi ile mecliste kabul edilerek karara bağlandı.

"Deprem felaketinden hic kayıp vermeden kurtulmak en buyuk dileğimiz"
Meclisin acılışında İzmir'de yaşanan depreme değinen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "İzmir'de 6,6 buyukluğunde bir deprem meydana geldi. Şu andaki son verilere gore 85 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini biliyoruz. 900'un uzerinde de yaralımız var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifa diliyorum. Canla başla insanlarımızı kurtarmak icin bir mucadele veriliyor. Ulkemizin deprem bolgesinde olması nedeniyle bu olayları her zaman yaşayabiliriz. Ben de aynı zamanda 1999 Adapazarı depremzedesiyim. 17 Ağustos depreminde biz de 6 tane komşumuzu kaybetmiştik. Allah kimsenin başına vermesin. Kıyamet denilen şeyi orada birebir yaşıyorsunuz. Kimse kimseye bir şey yapamıyor. Cok zorlu bir durum ortaya cıkıyor. Allah'ım bizleri tabi afetlerden korusun. Bizlere de belediyeler olarak iş duşuyor. Bu zamanlar daha dikkatli olmamız gerektiğini daha dikkatli bir şekilde ortaya koyuyor. İmar ve bina yuksekliği gibi konularda bizim de ulke olarak da depreme duyarlı hale gelmemiz şart. Aksi halde kayıplarımızı azaltmak cok mumkun olmayacak. Gerekli tedbirlerin uygulanması gerekiyor. Buyuk bir kampanya da bu konu hakkında ulkemizde yurutuluyor. Deprem felaketinde en az kayıpla ya da hic kayıp vermeden kurtulmak en buyuk dileğimiz. Ulkemizin başı sağ olsun" dedi.
Korona virusunden hayatını kaybeden mudurun adı parkta yaşatılacak
29 Ağustos gunu yakalandığı korona viruse yenik duşen İnsan Kaynakları ve Eğitim Muduru Ahmet Onder'in isminin Kafkas Caddesi uzerindeki bir parka verilmesi teklifi ile ilgili konuşan Başkan Demirtaş, şunları soyledi:
"Korona virusu salgınından tum dunya etkilendi. Bizim de belediyemizde calışan bir arkadaşımız bu hastalığa yenik duştu. İnsan Kaynakları ve Eğitim Muduru olarak gorev yapan Ahmet Onder kardeşimiz korana viruse yakalandıktan sonra hayatını kaybetti. Arkadaşlarımız isminin yaşatılması icin parka adının verilmesi yonunde bir talepte bulundu. Bence de iyi olur. Cunku hic birimiz burada kalmayacağız, hepimiz gideceğiz. Onemli olan bir hoş seda ile anılmak. O manada en azından biz arkadaşımıza boyle bir gorev yapma arzusundayız."
Soz konusu madde tum meclis uyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilerek, karara bağlandı. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ERDİ DEMUR