İzmir'de yaşanan 6,6 buyukluğundeki depremde oturdukları binanın yıkılmasıyla enkaz altında kalan anne ve kızı, kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı.
Bayraklı ilcesinde 7 kişinin kurtulduğu, 7 kişinin de yaşamını yitirdiği 8 katlı Yağcıoğlu Apartmanı'nın enkazından kurtulan 72 yaşındaki Anakadın Cakıcı, AA muhabirine yaptığı acıklamada, binanın birinci katındaki evlerinde eşi ve 30 yaşındaki kızıyla bulundukları sırada depremin yaşandığını anlattı.
Ev sallanmaya başladıktan bir sure sonra tavanın yıkılmaya başladığını, kızıyla yere yattıklarını, kendilerine bir boşluk bulduklarını anlatan Cakıcı, "Tepemize bir anda ev yıkıldı. Karanlık icinde kaldık. Goz gozu gormuyordu. Ufak bir delik acıldı. Kızıma, 'Gel annem biz buradan nefes alalım, Allah buradan bize nefes actı.' dedim. Boyle konuşurken kenardan bir parca daha duştu, cıkacağımız kadar acıldı. Bir baktık orada ışık var. Kızımla tırmana tırmana birbirimize yardım ederek cıktık. Yuvarlanarak enkazdan aşağı indik. Cok kotu durumdaydık." diye konuştu.
"Karanlık icinde kızımla birbirimize sarıldık"
Bina tamamen yıkıldıktan sonra dışarı cıkmayı başardıklarını aktaran Cakıcı, cıkış icin yol ararken gozlerine kacan tozlar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını aktardı.
Yatalak durumdaki eşini de cevredekilerin cıkardığını anlatan Cakıcı, şoyle konuştu:
"Allah kimseye gostermesin. 15-20 dakika kadar kaldık. Dışarıya cıktık, eşim icerdeydi. Baktım butun binalar duruyor, bizim bina yığılmış kalmış. Eşim yatalaktı, yatak odasında yatıyordu. Kızım 'Babam icerde kaldı.' diye bağırdı. Cevrede bulunanlar cıkarttı." dedi.
Cakıcı, kızının, yaşadığı şoku atlamadan enkazdan yaralı kurtulan ve hastaneye kaldırılan babasına refakat etmeye başladığını, aile olarak akrabalarında kaldıklarını soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Yozoğlu