Arnavutluk'ta yeni eğitim-oğretim yılının ilk gununde, yeni tip koronavirus (Kovid-19) nedeniyle alınan online eğitim kararı protesto edildi.
Başkent Tiran'daki Eğitim, Spor ve Genclik Bakanlığı onunde toplanan universite oğrencileri, online eğitim kararına tepki gostererek, yeniden sınıflara donmeyi talep etti.
Uzerinde "Online eğitimi reddediyoruz" ve "Cehalet, Kovid'ten daha fazla oldurur" yazılı dovizler taşıyan oğrencilere, bazı eğitimciler de destek verdi.
Oğrenciler, herkesin teknolojik ekipmanı edinme imkanı olmadığına dikkati cekerek, online eğitimde gerekli bilgileri sağlayamadıklarını ve en azından seminerlerin sınıflarda gercekleşmesi gerektiğini dile getirdi.
Salgın onlemleri kapsamında toplanmaların yasak olduğunu ve gostericilerden dağılmasını isteyen emniyet gucleri ile oğrenciler arasında kucuk capta arbede de yaşandı.
Ote yandan Tiran'daki Askeri Bilimler Fakultesinin acılışında konuşan Eğitim, Spor ve Genclik Bakanı Evi Kuşi, Uzmanlar Komisyonunun bu yondeki kararının kolay olmadığını belirterek, bunun virusun daha fazla yayılmasını onlemek icin salgının dinamikleri tarafından "empoze edildiğini" savundu.
Oğrenci ve akademisyenlerden sabırlı olmalarını isteyen Kuşi, yeni akademik yılın iyi bir şekilde başlaması ve devam edebilmesi icin tum onlemlerin alındığını sozlerine ekledi.
Arnavutluk'taki Uzmanlar Komisyonunun kararına gore eğitim en az bir ay boyunca oğrencilerin fiziksel katılımı olmadan devam edecek ve salgının seyrine gore ek kararlar alınacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Olsi Shehu