İZMİR'de depremin ardından toplama merkezine donuşturulen Bornova'daki buz pisti, Turkiye'nin dort bir yanından gelen yardımlarla doldu, taştı.
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen ve merkez ussu Seferihisar ilcesi acıkları olan, Bayraklı ve Bornova ilcesinde yıkımlara yol acan 6.6. buyukluğunde depremde arama kurtarma calışmaları tum hızıyla suruyor. Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yuzlerce kişinin ise yaralandığı depremin ardından Turk halkı bolgeye yardım gondermek icin seferber oldu. Turkiye'nin dort bir yanından Bornova ilcesinde toplama merkezine donuşturulen buz pisti, yardımseverlerin depremzedeler icin gonderdiği gıda ve temizlik malzemesi, kıyafet, ısıtıcı, bebek maması ve bezleriyle doldu. Toplama merkezinde gorev yapan 250 gonullu personel depremzedelere gelen yardımların yerine ulaşması icin hummalı bir calışma başlattı.
BEBEĞİYLE YARDIMA KOŞTU1 yaşındaki bebeğiyle toplama merkezine gelen yardımseverlerden Gulcin Başaran, "Bebek bezi ve maması ile battaniye yardımında bulunduk. Bunlara ihtiyac olduğunu duşunduk. İhtiyac varsa beşik getirmeyi de duşunuyoruz" dedi.5 YAŞINDAKİ COCUK OYUNCAKLARINI BAĞIŞLADI
Buz pistinde gorev yapan gonullulerden Ezgi Aktaş, "Buraya cok yoğun bir destek var. Deprem nedeniyle insanlar cok sıkıntı yaşadı. Ben buna kayıtsız kalamazdım. Dun sabah buradaydım. Gece hic uyumadım. Yardımların yerine ulaşması icin şevkle calışıyorum. Burada duygusal anlar da yaşıyoruz. Dun 5 yaşında bir cocuk annesiyle gelip, oyuncaklarını bağışladı. Her oyuncağın uzerinde not yazılmıştı. Uzerlerinde 'İnşallah bir an once evlerinize kavuşup mutlu olursunuz' notu vardı. Hepimiz bu manzara karşısında cok duygulandık" diye konuştu.'TURK MİLLETİ BİRLİK VE BERABERLİKTE KİLİTLENDİ'Toplama merkezi sorumlusu Zeki Kapı, ulkenin her yerinden yardım kolilerinin kendilerine ulaştırıldığını belirtip, "Yaşadığımız depremden sonra İzmir halkı ve Turk milleti birlik ve beraberlikte kilitlendi. Depremzedeleri yalnız bırakmadık. Depremden bu yana burada yoğun bir calışma icindeyiz. Herkes gonullu olarak gorev yapıyor. Yaşlısı genci İzmir dayanışmasına ortak oldular. Yaraları birlikte sarmaya calışıyoruz. Yoğun bir şekilde gıda ve hijyen malzemeleri geliyor. Koronavirus tedbirleri kapsamında yardım kolilerini hazırlıyoruz. Depremzedelerin ihtiyaclarını her anlamda karşılamaya calışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Deniz TOKAT