Safranbolu Belediyesi Dış İlişkiler Mudurluğu tarafından Safranbolu'da da duzenlenecek eğitim programı icin Safranbolu Belediyesi'nde kayıtlar alınmaya başlandı.
Kultur ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019 yılı icinde konaklama ve yeme-icme sektorlerinde calışan kişilere turizm eğitimi verilmeye başlandı. Kultur ve Turizm Bakanlığı'nın usta oğreticileri tarafından uygulamalı olarak verilen eğitimler kapsamında sektor calışanları on buro, yiyecek-icecek servisi, kat hizmetleri ve yiyecek uretimi konularında ucretsiz eğitim alacak.
'İşbaşı Eğitimi Kursları', 'Yoneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme Kursları',' Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Kursları' ile 'Kişisel Gelişim Semineri' başlıklarıyla duzenlenen eğitimlerde; programları başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını almaya hak kazanacak.
Safranbolu Belediyesi olarak, vatandaşlara ve esnaflara fayda sağlayabilecek tum projelerin icinde yer alacaklarını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Kose," Safranbolu'muz her yıl binlerce turist ağırlamakta, gelen misafirlerimizin alanında uzman kişiler tarafından hizmet almaları Dunya Miras Kenti şehrimizin kalitesini bir ust seviyeye cıkaracağına inanıyorum. Bu eğitimlerde Pansiyon, Otel ve ya Restoran işletmecilerimiz ve calışanları yararlanabilecek. Konaklama ve yeme-icme tesislerinde gorev yapan personelin mesleki niteliklerinin geliştirilerek, hizmet kalitesinin arttırılması gerekse toplumda turizm bilincinin oluşturulması amacıyla ulusal ve uluslararası duzeyde eğitim almaları icin bu projenin ev sahipliğini yapacağız" dedi.
Başkan Kose, kayıtların Safranbolu Belediyesi 6. Kat Dış İlişkiler Mudurluğu'nden yapıldığı bilgisini de verdi. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı