Alman teknoloji şirketi Siemens, dunya genelinde 235 bin calışanına toplamda 200 milyon avro "Ozel Korona Primi" odeyeceğini duyurdu.
Şirketten yapılan acıklamada, Siemens Yonetim Kurulu'nun, dunya genelinde ust yoneticiler dışındaki tum calışanlara toplamda 200 milyon avro "Ozel Korona Primi" odenmesini onayladığı belirtildi.
Siemens Yonetim Kurulu'nun, soz konusu primle calışanların gosterdikleri ustun performansı takdir etmeyi ve salgının neden olduğu ek yukleri tanımayı amacladığı aktarılan acıklamada, ust yoneticiler haric şirketin her calışanına 1.000 avroya kadar prim odeneceği kaydedildi.
Acıklamada, şirketin odeyeceği ozel primin, her ulke icin Dunya Bankası'nın satın alma gucu paritesine gore ayrı ayrı ayarlanacağı belirtilerek, calışanlara odemenin yıl sonuna kadar yapılacağı bildirildi.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Siemens Ust Yoneticisi (CEO) Joe Kaeser, Kovid-19 sağlık krizinde geride bırakılan ayların Siemens icin de buyuk zorluklar oluşturduğunu aktararak, "Birlikte, oldukca iyi bir şekilde ustalaştık. Şirket Yonetim Kurulu, bu tek seferlik ozel odemeyi yaparak meslektaşlarımızın en zor koşullarda olağanustu performansından ve onların şirkete adanmışlığından duyduğu takdiri vurguluyor." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bahattin Gonultaş