Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hatice Karslıgil İlkokulu'nda oğrencilere kırtasiye ve satranc dağıtımı torenine katıldı. Cocuklarla sohbet eden Başkan Fatma Şahin "Temiz Okul" icin calışmaların devam ettiğini belirterek şu ana kadar bin 157 okulun sertifikasını aldığını ifade etti.
Gelecek nesillerin iyi yetişmesi icin faaliyetlerine ve desteklerine devam eden Gaziantep Buyukşehir Belediyesi, Gaziantep Kent Konseyi Genclik Meclisi ile ortak yurutulen kırtasiye eşyaları ve satranc takımı dağıtımı icin Şahinbey ilcesinde bulunan Hatice Karslıgil İlkokulu'nda toren gercekleşti.

Dağıtım torenine Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Milli Eğitim Muduru Yasin Tepe, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak katıldı. Bin 600 oğrenciye satranc takımı, kırtasiye malzemesi ve dezenfektan dağıtıldığı torende Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, cocukları temizlik, maske ve mesafe konularında bilgilendirdi. Şahin, burada yaptığı acıklamada Gaziantep'te yurutulen calışmalar neticesinde şu ana kadar bin 157 okulun "Temiz Okul Sertifikası" aldığını soyledi.
"Buyukşehir olarak sağlıklı şartlarda eğitim verilmesi icin her turlu desteği sağladık"
Dağıtım toreninde konuşan Buyukşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir an once maskelerden kurtulmak icin belirlenen kurallara uymak gerektiğini hatırlatarak, "Milli Eğitim Bakanlığı ile guvenli okul icin calıştık. Gaziantep Buyukşehir Belediyesi olarak dezenfektan, sıvı sabun ve maske gibi okulun sağlıklı şartlarda eğitim vermesi icin hocalarımız ve oğrencilerimize her turlu desteği verdik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık ve ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor. Bunun devam etmesi icin sizleri iyi yetiştirmemiz ve desteklememiz lazım. Size lazım olan kırtasiye malzemelerini şu anda vereceğiz. Satranc cocukların matematik zekasını ve stratejik planlamasını geliştiriyor. Satrancla ilgili yarışmalar yapıyor, iyi oynayanlara oduller veriyoruz. Hepinizin gozunde başarı ışığı var başarılar diliyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP
Kaynak: İhlas Haber Ajansı